Pet najboljih golova 20. kola Premijer lige

Zlomisić postigao gol za pamćenje

Pet najboljih golova 20. kola Premijer lige

S. Bošković

U subotu je odigrano 20. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na šest odigranih susreta ukupno je postignuto 13 pogodaka. 

Najviše pogodaka viđena je na susretima između Zrinjskog i Krupe (3:1), te Širokog Brijega i Radnika iz Bijeljine (2:2). Tri gola su postignuta u Tuzli gdje je Sloboda rezultatom 2:1 savladala ekipu Metalleghea. Sarajevo i Željezničar su upisali minimalne pobjede protiv Olimipika, odnosno Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Jedini susret koji je završen rezultatom 0:0 odigran je između Viteza i Čelika.

U 20. kolo Premijer lige postignuto je nekoliko lijepih golova, a i viđeno je par odličnih akcija. 

5. Said Husejinović (FK  Olimpik- FK Sarajevo 0:1)

Husejinović je postigao pobjednički gol za Sarajevo u susretu protiv Olimpika. Hebibović je uradio veliki dio posla, ušao u šesnaesterac domaćeg tima, dodao loptu Husejinoviću koji je nakon malog driblinga zabio gol. 



4. Asim Zec (FK Sloboda- NK Metalleghe 2:1)

Asim Zec je primio jednu sjajnu loptu koja je padala u peterac Metalleghea i iz prvog dodira lobirao gostujućeg golmana. 


3. Antonio Vidović (FK Sloboda- NK Metalleghe 2:1)

Na jedan ubačaj s desne strane gola Slobode, najbolje je reagira Antonio Vidović koji je nadskočio svog čuvara i sjajnim šutem glavom je ostavio golmana Slobode Hadžića bez šanse da odbrani šut. 


2. Ognjen Todorović (HŠK Zrinjski- FK Krupa 3:1)

Prekrasnu akciju su odigrali fudbaleri Zrinjskog protiv Krupe. Tomić je dodao loptu do Bilbije koji je iz prve loptu proslijedio do Todorvića. Sjajni fudbaler je protrčao kraj dva odbranbena igrača Krupe i lagano loptu gurnuo u mrežu.


Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

1. Damir Zlomisić (NK Široki Brijeg- FK Radnik Bijeljina)

Zlomisić je kontrolirao jednu loptu na oko 40 metara od gola Radnika. Niko nije izašao na njega i samo je silovito šutirao ispred prečke. Lučić je krenuo desno, no lopta je promijenila smjer i završila u golu. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi