Pet pogodaka u Kaknju: Rudar bolji od Olimpika

Pobjeda domaćina

Pet pogodaka u Kaknju: Rudar bolji od Olimpika

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Olimpik je sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH završio na gostovanju kod Rudara iz Kaknja. Vukovi sa Otoke su poraženi 3:2, ali ni pobjeda im ne bi mnogo značila s obzirom da je Sloga slavila u Živinicama.

Prvu priliku na meču imao je u sedmoj minuti Osmanović, no njegov pokušaj odlazi iznad gola. Šest minuta kasnije domaći su poveli preko Kovača. Asistirao je Kobilica. U 30. minuti Tatar pokušava za goste, ali šutira iznad gola.

Samo minut kasnije Karić pogađa za 1:1. Do kraja prvog poluvremena vrijedi izdvojiti pokušaj Kobilice koji je zaustavila prečka gola gostiju.

Olimpik je do vodstva došao u 59. minuti. Sve je sam uradio Karić, te na kraju lijepo pogodio za slavlje gostiju.

Nakon toga solo prodor Kobilice, Bandović ipak brani.

U 70. minuti velika greška odbrane Olimpika, iskusni Bajro Spahić se dobro snalazi i pogađa za 2:2. Na kraju, duboko u sudijskoj nadoknadi pobjedu domaćima donosi Fočo.

FK Rudar Kakanj - FK Olimpik 3:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar: Jovanović, Čehajić, Kobilica, Kovač, Goralija, Vehab, Čiva, Čaluk, Topalović, Spahić, Pendek.

FK Olimpik: Bandović, Jusić, Uzelac, Osmanović, Muminović, Karić, Kovač, Sadiković, Stojanović, Alešević, Tatar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi