Bojo sretan zbog povratka na teren: Nije bilo straha, samo sam razmišljao o pobjedi!

Vratio se u tim i pogodio protiv Goražda

Bojo sretan zbog povratka na teren: Nije bilo straha, samo sam razmišljao o pobjedi!

Samir Mlaćo

Sjajni mladi vezista Petar Bojo se na radost svih u FK Željezničar uspješno vratio na teren. Nakon neugodne povrede i više mjeseci odsustva Bojo je zaigrao jučer u  susretu osmine finala protiv Goražda (3:0).

Pokazalo je veliku želju i zalaganje, za što je na kraju nagrađen i pogotkom u 65. minuti. 'Načeo' je goste za kasnije sigurnu pobjedu Plavih sa Grbavice.

Nakon meča Bojo nije krio zadovoljstvo zbog pobjede te svog uspješnog povratka na teren.

“Prije korone, tačnije u trećem mjesecu sam odigrao tu posljednju utakmicu. Hvala Bogu, sanirao sam povredu i sada sam tu da pomognem ekipi“, priča Bojo za SportSport.ba.

Da li je bilo straha danas, ipak je iza tebe nešto duže odsustvo bez utakmica.

“Nije bilo pretjeranog straha, igrao sam protiv juniora poluvrijeme.  Ušao sam odlučno u utakmicu, imao sam želju da pobijedimo, nisam razmišljao o povredi i svemu što je iza mene. Na kraju je došla pobjeda“.

Dugo su Plavi čekali da postignu prvi pogodak jučer, te “otvore“ goste.

“Goražde se dobro postavilo, nisu došli da se brane i igrali su lijep nogomet. Mi smo čekali svoju priliku, na vrijeme sve riješili i završili posao“.

Ističe da je poseban osjećaj ponovo biti sa ekipom. Mečeve u prethodnom periodu pratio je putem TV-a, te nije mogao pomoći saigračima. To je nekako najbolnije za nogometaše.

“Stalno sam sanjao o povratku na terenu i u glavi su mi bile situacije sa utakmice koje sam pratio preko TV-a. Radovao sam se povratku na terenu, bilo je uzbuđenja danas, ali eto došao je taj trenutak i zadovoljan sam“.

I današnji meč je protekao bez publike. Manijaci ponovo nisu mogli podržati svoje ljubimce, a poznato je koliko znače klubu sa Grbavice.

“Meni a i svim ostalim saigračima nedostaje taj 12-ti igrač. Sigurno da bi slavio gol sa njima, ali šta možemo. Nadamo se da će se navijači što prije vratiti na stadione, a do tada se moramo pridržavati mjera i propisa“.

Već za vikend Plavi idu na megdan Veležu. Očekuje se pravi derbi na stadionu Rođeni.

“Neke od igrača jučer smo odmarali, već smo zaboravili Goražde i okrećemo se Veležu. Nadam se da ćemo kući doći sa tri boda“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Cijeni ekipu Veleža.

“Imaju kvalitetnog trenera, koji je napravio dobru ekipu. Mlada su ekipa, ali ima i iskusnih igrača. Sigurno da će to biti teško gostovanje za nas, a nadam se da će gledaoci preko TV-a ekrana imati šta da vide“, dodao je Petar Bojo, vezista Željezničara na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krndija26
povratak u stilu. Bravo majstore!
12 1
Brazuka
Sretno, dobar si
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi