Bojin prvi intervju u Zrinjskom: Mogu odraditi sve trenerove zamisli, titula je blizu

Potpisao do ljeta 2024. godine

Bojin prvi intervju u Zrinjskom: Mogu odraditi sve trenerove zamisli, titula je blizu

E. Ganibegović

Petar Bojo od danas je novi igrač HŠK Zrinjski.

Bojo je prije nekoliko dana sporazumno raskinuo ugovor sa ekipom Željezničara za koju je nastupao od 2019. godine, a danas je zvanično predstavljen kao novi igrač trenutnog lidera na tabeli Premijer lige BiH.

Ovaj veznjak je bio standardni član prve postave kluba s Grbavice, te će njegov odlazak sigurno biti udarac za Plave.

Svega nekoliko dana kasnije Bojo je pronašao novi angažman, te ćemo ga u nastavku sezone gledati u dresu Zrinjskog, s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.

"Bilo mi je drago što sam bio u prethodnim klubovima. U svima sam ostavio lijepe uspomene, ali je došao neki novi momenat u mojoj karijeri i spreman sam na nove izazove i drago mi je što sam tu i da pokažem zašto sam doveden i da ostvarimo ciljeve, a to je titula i trofeji", rekao je Bojo danas u razgovoru za Zrinjski TV pa nastavio o međusobnim utakmicama sa Zrinjskim:

"Željezničar i Zrinjski su vječiti rivali, ali sportski rivali, ništa loše. Uvijek je bilo lijepo doći Pod Bijeli brijeg i odigrati utakmicu i uvijek su navijači bili fer i korektni, i jedni i drugi. Nikad nije bilo nikakvih problema i to je najbitnije što krasi nogomet da su svi sretni i zadovoljni i to je to. Sretan sam što sam tu i idemo u nove pobjede."

Oglasi

"Iskreno, kroz karijeru sam igrao defanzivnog i ofanzivnog veznog, ali mogu odraditi sve trenerove zamisli. Gdje god da me stavi odigrat ću maksimalno da ostvarimo pobjedu i to je to", kazao je Bojo, a na konstataciju da je kao junior bio član Širokog Brijega nastavio je:

"Jeste, u Širokom sam bio četiri i po godine. Tu sam upoznao dosta prijatelja i to mi je drago. Dosta su mi ti prijatelji poželjeli dobrodošlicu ovdje. Svi znaju kakav je Zrinjski klub i koje su ambicije s tim da sam od svih dobio lijepe želje i mislim da nijedan ružan komentar nisam dobio na ovaj klub."

Bojo očekuje da će se vrlo brzo uklopiti u svlačionicu Zrinjskog:

"Kroz Široki kroz akademiju sam bio s Ćorlukom dosta dugo i znamo se sa Zlomom (Damir Zlomislić, op. a) i dosta momaka znam. Koliko znam svi su korektni momci, brzo ću se uklopiti u ekipu i mislim da će biti sve super."

O ambicijama Zrinjskog u ostatku sezone Bojo je rekao:

"Kad mi se otvorila opcija i kada sam pričao s predsjednikom i trenerom vidimo sam njihovu želju da žele da me dovedu i sami su mi nagovijestili da je titula blizu. Želim da im pomognem u tom cilju i da svi budemo sretni i da slavimo."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naš novi igrač Petar Bojo za Zrinjski TV. #HŠKZ ⚪🔴

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Wednesday, January 19, 2022

U dosadašnjem dijelu sezone Bojo je u dresu Željezničara odigrao 18 mečeva u svim takmičenjima, te je zabio šest golova i upisao jednu asistenciju.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Vrati pare što ti je Jasmin Badzak dao za autopraonu u Kiseljaku. Ti i brat ste gladni bez obzira koliko da imate, ništa ti zelji nisi halalio sve si naplatio a Zeljo te napravio igračem seljacicu koji se uzdigao i misli da je para sve u životu. Znaš da u zrinji neces igrat sam si se nudio da osvojis samo titulu.
5 6
grom
Zrinski na žalost po nas ima pare,poklopile se neke stvari manji klub,manje pritiska i ide to jbg..ali Željo se mora vratiti
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi