Zvijezda 09 iz Srbije dobila veliko pojačanje

Veličković potpisao

Zvijezda 09 iz Srbije dobila veliko pojačanje

Midhat Šljivak

Zvijezda 09 vraća se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i rukovodstvo ovog tima ima pune ruke posla da pojača ekipu za nastup u eliti. Pojačanja stižu kao na traci, a od danas je novo ime i srpski fudbaler Stefan Veličković.

Zvijezda 09 u Premijer ligu dolazi s ambicijama da tu ostane što duže. Rukovodstvo ovog tima žestoko radi kako bi se ekipa pojačala, a to im za sada ide jako dobro od ruke.

Veliko pojačanje ovom timu došlo je danas iz Srbije. Novi član bh. premijerligaša postao je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Stefan Veličković.

Ovaj 24-godišnji desni bek pojačat će defanzivnu liniju tima iz Brgula. U Bosnu i Hercegovinu stiže iz ekipe Zlatibora i to kao slobodan igrač.

Iza sebe Veličković ima interesantan fudbalski put. Karijeru je počeo u Čukaričkom, a u Srbiji je nastupao još za ekipu Inđije. Nakon toga je krenula njegova kratkotrajna avantura u Slovačkoj gdje je igrao za Bardejov i Humenne.

Oglasi

U Srbiju se vratio prošlog ljeta u Radnički iz Srema, da bi u januaru ove godine potpisao ugovor sa FK Zlatibor za koji je u 12 mečeva postigao jedan pogodak.

Veličković je igrao za sve omladinske selekcije Srbije. Dres Orlića oblačio je devet puta.

Defanzivni dio ekipe od danas je jači i za Mladena Jutrića. Ovaj 27-godišnjak također dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s rumunskim timom AK Clinceni.

U karijeri je ovaj fudbaler branio boje kiparskog FC Doxa, japanskog FC Ehime kao i austrijskog SV Kapfenberg. Prošao je omladinske kategorije RB Salzburga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom periodu očekuje se još pojačanja za ovaj tim iz okoline Bijeljine. Zvijezda 09 ima za cilj opstanak u prvoj sezoni, a zatim i nešto veće stvari.

Top Komentari

struja
Cuj iz velike srbije
0 0
SamoSiroki
Pa opet u prvu ligu RS
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi