Iz Zvijezde poručuju: "Mjesto nam je u Premijer ligi, a cilj za prvu sezonu je ostanak"

Press konferencija na kojoj su se obratili predsjednik i trener

Iz Zvijezde poručuju: "Mjesto nam je u Premijer ligi, a cilj za prvu sezonu je ostanak"

Eldar Ganibegović

Nakon što Krupi nije dodijeljena licenca, novi Premijerligaš iz manjeg bh. entiteta postala je Zvijezda 09. Danas je održana press konferencija ovog tima na kojoj su se obratili predsjednik Boris Stanišić, te trener Mihajlo Jurasović.

"U startu da se osvrnem i da kažem, danas smo se sastali u nekom većem raspoloženju nego prethodnih mjeseci, prethodnih godina. Znate razlog za to. Uspjeli smo da se domognemo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Moram i to da primijetim, da je nama i mjesto tu. Zna se okolnosti pod kojim smo, da opet ponovim, izbačeni iz Premijer lige, nesretnim okolnostima.

U ovom slučaju mi je žao Krupe što je ona na neki način bila žrtva svega toga, ali Bože moj. Ona narodna, dok nekom smrkne, drugom svane. Krupa je organizovan tim i žao mi je što se tako desilo i nisu mogli dobiti licencu. Mi smo ti koji su izborili drugo mjesto. Iskreno, očekivali smo da ćemo bez problema biti na prvoj poziciji, ali sticajem okolnosti koje su se izdešavale u međuvremenu nismo. Bitno je da smo sada tu, u Premijer ligi.

Sada se okrećemo pripremama. Pred nama je jedan period, veoma težak. Imali smo hendikep, što nismo znali da li smo članovi Premijer lige ili ne dok je ta drugostepena komisija donijela odluku da Krupa neće ući i malo smo u zakašnjenju s angažovanjem novih igrača. Sasvim opravdano i s naše i s njihove strane. Nisu htjeli da potpisuju ugovore niti smo mi htjeli da potpisujemo ugovore.

Razlika u tim platama je svakako veća tako da imamo sada problem malo. Kažem vam da smo u zaostatku, ali mislim da ćemo to u dogledno vrijeme, pošto intenzivno radimo na dovođenju novih pojačanja, da ćemo to uspjeti da napravimo i da napravimo konačno jednu ozbiljnu ekipu koja će biti pandan svim Premijerligašima Bosne i Hercegovine. Evo reći ću odmah, znam da javnost interesuju naše ambicije u ovoj godini su ostanak u Premijer ligi što je realno od jednog kluba koji ulazi u elitni takmičarski krug.

Ako se nešto desi u međuvremenu da se izborimo za neki veći plasman, to bi bilo onako prijatno iznenađenje za sve nas, ali šta nam je cilj. Ovih dana odlazimo na pripreme na Zlatibor. U međuvremenu ćemo da popunjavamo te pozicije koje nam hvale s određenim igračima s kojim smo već u pregovorima i mislim da ćemo mi biti ravnopravan protivnik svim premijerligaškim klubovima", rekao je predsjednik Boris Stanišić.

Oglasi

Zatim je riječ dobio i trener Mihajlo Jurasović, koji je kazao:

"Vodit ću ovaj tim, nadam se uspješno i vidjet ćemo gdje će to da nas odvede. Naš cilj je ostanak u ligi. Nismo u stanju da prijetimo, ali trudit ćemo se da igramo dobar, lijep fudbal i da probamo da ispromovišemo naše mlade igrače i da igramo fudbal gdje će ljudi dolaziti da gledaju i da će biti zadovoljni onim što vide.

Što se tiče ostalih stvari, mi smo bili u nekom periodu gdje nismo znali koji smo rang takmičenja. Sada kada to znamo počinjemo da popunjavamo igrački kadar. Imamo igrače iz prošle godine, računamo i na naše mlade igrače. Probat ćemo da uz par iskusnih i dobrih igrača, da oni probaju da stasaju i da budu nosioci tog kluba. 

Ja sam ovdje dolazio mnogo puta s reprezentacijom Srbije i uvijek mi se sviđalo, uvijek sam napominjao da bih volio da radim u ovakvom ambijentu koji je predivan. Zvijezda je klub o kom svi imaju lijepe riječi. Mislim da ću s ljudima u klubu imati dobru saradnju, nadam se uspješno.

Mi smo krenuli da radimo. Sutra popodne odlazimo na Zlatibor. Gore smo zakazali par utakmica. Idemo sutra, vraćamo se devetog. Poslije toga ćemo zakazati generalnu probu. Priprema kao pripreme, služit će nam da još malo pročešljamo taj igrački kadar naš. Nije isto kada gledate i kada radite s igračima, to je potpuno druga slika.

Za sada ide dobro, svi igrači rade zaista dobro. Ne mogu da kažem apsolutno ništa. Svi pokušavaju da prihvate način na koji hoćemo da igramo. Nekome je to lakše, nekome teže, ali sam zadovoljan", rekao je Jurasović, pa potvrdio da će Zvijezda igrati sedam pripremnih utakmica:

"Da, šest i ta generalna proba. Mislim da će biti Tuzla City, eto, s komšijama. Da odigramo tu generalnu probu pred početak prvenstva. Zakazivali smo sve utakmice koje su uslovno rečeno jače, jer hoćemo da vidimo tačno gdje se nalazimo u datom trenutku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče igračkog kadra, ja sam to gledao, ima potencijala, normalno da Premijer liga kao i svaka Premijer liga svake zemlje na svijetu je najkvalitetnija. Naravno da će nam trebati određena pojačanja, ali svi imaju ista prava i obaveze i ja sigurno neću da se ogriješim ni o jednog igrača koji ispunjava obaveze i koji se bori za dres Zvijezde."

Mihajlo Jurasović bio je instruktor i selektor svih omladinskih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije, trener u Čukaričkom, trener i tehnički direktor i Nan Tongu u Kini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi