'Petarda' Basaksehira, Višća asistent
Foto: EPA

Nova sjajna partija bh. fudbalera

'Petarda' Basaksehira, Višća asistent

Basaksehir čiji dres nosi Edin Višća slavio je uvjerljivo nad Rizesporom u sklopu 6. kola Superlige.

Iako u novoj sezoni ne bilježe baš najbolje rezultate, Višća i društvo u ovaj susret ušli su kao favoriti i istu ulogu na kraju opravdali slavivši s 5:0, a doprinos dao je i naš fudbaler.

Do prvog pogotka Basaksehir stigao je u 19. minuti golom Aleksića kojem je prethodno asistirao upravo Višća, a do odlaska na odmor domaći su uspjeli da udvostruče prednost. U 33. minuti za 2:0 pogodio je Gulbrandsen.

U drugom dijelu Basakšehir je dominirao, stvarao prilike, ali ekipi Okana Buruka to se isplatilo u finišu, tačnije u 75. minuti kada po drugi put mrežu Rizespora treže Aleksić. Do kraja utakmice Basaksehir uspio je da postigne još dva pogotka preko Crivellija i Kahvecija za, ispostavit će se, konačnih 5:0 u Istanbulu. 

Za Višću je ovo inače bila treća asistencija u ovoj sezoni, dok se njegov tim poslije trijumfa nalazi na šestoj poziciji s osam bodova koliko ima i Rizespor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska liga, 6. kolo:

Basaksehir - Rizespor 5:0

Top Komentari

Dobojlija
Neka u repki konacno odigra sjajno ,sjajno je odigrao samo dvije utakmice onu protiv Izraela I protiv Juzne Koreje
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi