WhoScored ocjenjivao: Jedan igrač Rome je za sinoćnju partiju dobio čistu desetku!

Maestralno izdanje

WhoScored ocjenjivao: Jedan igrač Rome je za sinoćnju partiju dobio čistu desetku!

Roma je sinoć na svom Olimpicu porazila Basaksehir sa visokih 4:0 u 1. kolu Evropa lige. 

Ugledni portal WhoScored.com, koji se bavi statistikom, je nakon meča ocjenio fudbalere oba tima, a najbolje je prošao Nicolo Zaniolo koji je odigrao zaista maestralnu partiju.

On je postigao jedan pogodak na sinoćnjem meču, a pored toga upisao je i dvije sjajne asistencije te je imao još nekoliko odličnih poteza. Ocjena od 10 je potpuno zaslužena što se njega tiče.

Iza njega su u Romi Justin Kluivert i bh. reprezentativac Edin Džeko koji su dobili ocjenu od 8,5. Džeko je upisao gol i asistenciju, a Kluivert gol.

Što se tiče ekipe Basaksehira, tu je nažalost jedan od slabije ocjenjenih drugi bh. reprezentativac Edin Višća. On je dobio ocjenu 5,6 za svoj nastup, a jedini koji je prošao lošije od njega je desni bek Caicara sa ocjenom od 5,4.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U narednom kolu Roma u okviru grupe J gostuje Wolfsbergeru, dok će Basaksehir dočekati Borussiju Monchengladbach.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi