Zaboravite scenu s plaže, Crouch je otišao korak dalje s blamiranjem, sinoć je "umro" od smijeha

Legendarni Englez

Zaboravite scenu s plaže, Crouch je otišao korak dalje s blamiranjem, sinoć je "umro" od smijeha

A. Čaušević

Peter Crouch se već dvije godine nalazi u fudbalskoj penziji, a ponekad se bavi analizom utakmica za eminentne britanske medije. 

Croucha je za njegovu visinu od 203 cm krasila odlična tehnika. Tokom karijere nastupao je za neke od najvećih engleskih klubova kao što su Liverpool i Tottenham. Oprostio se u dresu Burnleya.

Englez je svojevremeno izjavio kako bi za idealno partnera u napadu izabrao Ronalda Nazaria Da Limu. Poznata je anegdota kako su se upoznali kada Braziliac nije ni znao ko je Crouch.

"Ronalda sam upoznao na Ibizi, bio sam tamo na odmoru i vidio sam ga na plaži. Bio je zauzet ispijanjem piva, a sjećam se i da je imao pepeljaru na stomaku. Svaki put kada bi završio piće, došla bi djevojka, manekenka, i donijela bi mu novo", ispričao je bivši napadač prije nekoliko godina.

Crouch je iskreno rekao da ga Ronaldo nije prepoznao kada mu je zatražio fotografiju što je bila poprilična blamaža za nekog ko ima 22 gola u dresu Gordi Albiona.

"Otišao sam da se fotografišem s njim i očekivao sam da će reći: 'O, ti si Crouch', ali nije imao pojma ko sam", prisjetio se Crouch.

Oglasi

Međutim, to nije bila najveća blamaža u njegovom životu. Još veću napravio je sinoć kada je zbog svog neznanja "umro" od smijeha.Nakon što je novinar pitao koji sve engleski fudbaleri su postigli golove u oba meča četvrtifnala Lige prvaka Crouch nije znao da je on u pitanju.

Novinar Jake Humphrey je nabrojao Waynea Rooneya, Franka Lamparda, Raheem Sterlinga. Onda je kazao da ima još jedan te se okrenuo prema Crouchu koji je razmišljao, ali se nije uspio sjetiti.

Kada je Humhrey kazao da je on u pitanju Crouch je prasnuo u smijeh kao i svi u studiju. "Jesam li?" prvo je upitao pa dodao: "Bio sam dobar igrač, znate...".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Crouch koji u mečevima Lige prvaka ima ukupno 13 golova je u sezoni 2006/2007 u dvomeču četvrtfinala kao napadač Liverpoola postizao golove PSV Eindhovenu. Te sezone Redsi su u finalu izgubili od Milana.

Top Komentari

manijacci8787
Covjek se ne smije ni smijat izgleda..Nije ovo blamiranje ova vasa stranica je teski blam
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi