Najluđa priča januarskog roka: Došao na stadion novog kluba, a na kraju transfer propao

Osramotio se za cijeli život

Najluđa priča januarskog roka: Došao na stadion novog kluba, a na kraju transfer propao

Endin Čaušević

Januarski prijelazni rok danas se završava u najjačim evropskim ligama i sigurno nas do kraja dana očekuje još mnogo uzbuđenja.

Navikli smo da se oni najuzbudljiviji transferi dešavaju posljednjeg dana prijelaznog roka, a čini se da će tako biti i ovaj put.

Januar često donese neke nevjerovatne priče, ali sigurno da u tome prednjači i dalje Peter Odemwingie kojem se prije devet godina desila nevjerovatna situacija dok je igrao za WBA.

Tada je Nigerijac htio da napusti WBA i imao je ponudu da svoju karijeru nastavi u dresu Queens Park Rangersa što je on odmah prihvatio. Odemwingie je brzo dogovorio sve uslove sa londonskim klubom i bio je siguran da u dresu QPR-a nastavlja svoju karijeru.

Odemwingie je dobio informaciju od svog agenta da pregovori klubova traju i dalje, ali da WBA ne popušta tako lako.

Tada je ovaj fudbaler došao na nevjerovatnu ideju koja će ga proganjati sigurno do kraja života. On je u dogovoru sa svojim agentom pokušao isforsirati svoj transfer u QPR i napravio je nevjerovatnu stvar.

Oglasi

Naime, Odemwingie je tada upalio automobil i pojavio se na stadionu stadionu QPR-a gdje je čekao da potpiše ugovor s novim klubom. Na Loftus Roadu su bili iznenađeni kada su vidjeli Odemwingieja i nije im bilo jasno zašto je došao.

On je bio siguran da će potpisati za QPR, ali je potom došlo do nevjerovatnog preokreta. WBA je odbio da proda ovog nigerijskog fudbalera i kada su mu to javili već je bilo kasno jer je on bio u Londonu na stadionu QPR-a. Navodno, sve je propalo

"Izgledalo mi je da je sve riješeno i nisam znao da je u to bio uključen i Junior Hoilett koji je trebao ići u suprotnom pravcu i da od njega zavisi transfer. Da sam to znao ne bih po mraku i lošem vremenu autom išao u London. Supruga se porodila sedmicu prije toga i mislite da bih ostavio nju i bebu da nisam bio siguran da je transfer gotov?", rekao je Odemwingie jednom prilikom i dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisam znao da je Hoilett uključen u sve to i da sam znao provjerio bih sve prije odlaska u London. Ipak, tako se desilo i to je sada iza mene. Bilo je sve dogovoreno i bio sam razočaran i bijesan kada sam saznao šta se na kraju desilo. Čekao sam da me pozovu na ljekarske preglede i potpis ugovora, a oni su mi ispričali da od transfera nema ništa".

Odemwingie je šest mjeseci kasnije napustio WBA i otišao je u Cardiff, a u karijeri nakon toga igrao je još za Bristol, Stoke, Rotherham i Madura United. Svoju karijeru ovaj 40-godišnjak završio je prije tri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi