Petev: Imam još nekih dilema oko sastava, ali igrat ćemo ponovo u istoj formaciji

BiH se sprema za meč protiv Amerike

Petev: Imam još nekih dilema oko sastava, ali igrat ćemo ponovo u istoj formaciji

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sprema se u Los Angelesu za prijateljski meč protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Zmajevi se već nekoliko dana nalaze u Americi gdje su odradili nekoliko treninga pred prijateljski meč koji je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju.

Naš tim je odradio večeras novi trening, te će do duela protiv SAD-a trenirati još jednom. Pred ovu utakmicu selektor naše ekipe Ivaylo Petev izjavio je da je najbitnije da igrači sutra pokažu hrabrost na terenu.

"Zadovoljan sam načinom na koji su momci radili na treninzima. Za sutrašnji meč je najbitnije da budu hrabri i to će biti prva stvar koju ću da tražim od njih. Ovo je prilika da uporedimo našu ligu sa MLS-om i želimo da odigramo dobro i da pobijedimo", rekao je Petev.

Osvrnuo se i na selekciju Amerike koja će igrati u dosta izmjenjenom sastavu,a li da tu ima nekoliko iskusnijih igrača.

"Oni će takođe nastupiti u novom sastavu, ali ima tu i 5-6 iskusnih, standardnih igrača. Pratili smo njihove prijateljske utakmice sa Panamom i Trinidadom i Tobagom. Međutim, stalno ponavljam, bitan je naš pristup sutra, kako ce igrači ispuniti ono sto tražimo i nadam se da ćemo odigrati dobar meč".

Poručio je da će koristiti istu formaciju kao u prethodnim mečevima, ali da oko sastava ima još nekih dilema.

"Nastavljamo da igramo u formaciji kao i prije, da zadržimo taj koncept igre. Imamo još jedan trening do utakmice, ali najvjerovatnije ćemo se odlučiti za isti sistem. Što se sastava tiče, imamo još dvije ili tri dileme. Hrvoje Barišić je imao problem na treningu sa skočnim zglobom, pa ćemo vidjeti da li ćemo moći na njega da računamo. Uglavnom, sutra će sve dileme biti otklonjene i tad ćemo se odlučiti za početnih 11", zaključio je Petev.

Top Komentari

Nermin.rahmanovic1
Zna se ko će igrat sva 4 iz borca i 3 iz zrinjskog ofirno je jer Vico sastavlja ekipu a ti si tuta Bugarin
3 0
enko
Imamo i mi dilema oko tebe,strucnog staba, izvrsnog odbora pa ko nas pita
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi