BiH Ligu nacija otvara gostovanjem u junu, zatvara najtežom utakmicom u septembru

Pogledajte raspored

BiH Ligu nacija otvara gostovanjem u junu, zatvara najtežom utakmicom u septembru

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine svoj prvi meč u Ligi nacija igra 4. juna naredne godine.

Jučer je održan žrijeb i Zmajevi će igrati u Ligi B zajedno sa Rumunijom, Finskom i Crnom Gorom, a mečevi su na programu u junu i septembru.

Bh. reprezentacija će prvi meč odigrati 4. juna u 18 sati protiv Finske u gostima, dok će tri dana kasnije biti domaćin Rumuniji u terminu od 20:45 sati. Naravno, mjesta odigravanja susreta naknadno će se objaviti.

Treći meč odigrat ćemo u gostima kod Crne Gore, on je na programu 11. juna od 15 sati. Tri dana kasnije u terminu od 20:45 sati ugostit ćemo Fince.

Što se tiče septembra, u petak 23. dočekujemo Crnogorce od 20:45 sati, a 26. septembra gostujemo Rumuniji. Taj duel takođe se igra od 20:45 sati.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Raspored Zmajeva u Ligi nacija:

DATUM VRIJEME DOMAĆIN GOST
4. juni 2022. 18:00 Finska Bosna i Hercegovina
7. juni 2022. 20:45 Bosna i Hercegovina Rumunija
11. juni 2022. 15:00 Crna Gora Bosna i Hercegovina
14. juni 2022. 20:45 Bosna i Hercegovina Finska
23. sept 2022. 20:45 Bosna i Hercegovina Crna Gora
26. sept 2022. 20:45 Rumunija Bosna i Hercegovina

Top Komentari

enko
Ljudi,ostavite po strani klupsku pripadnost,nase svađe,nacionalizam itd. Dajmo otkaz ovom petevu i dajmo priliku Halilhođiću da preuzme stvar u svoje ruke i nek on izabere svoje saradnike.,sto mu je bio jedini uslov da preuzme repku i naravno da se niko iz IO saveza ne mjesa u njegov posao.Pa kroz savez prosli i kurta i murta , i gdje smo sada,ciklusi prolaze Ljudi kod njega ce igrati ,najbolji,disciplinovani,nece mu drugi odredivati hoce li se trenirati u zenici ili sarajevu.Pozdrav za sve koji zele dobro fudbalu/nogometu u BiH.
6 0
Darkwood
Treba biti iskren i reći da je nas max 2 mjesto. Zasto: zato sto mi nemamo dovoljno igrača da odigraš 4 utakmice u kratkom roku. Možda i uzmemo fince vani ali ćeš protiv rumuna ili cg kiksati itd... nemamo kontinuitet. Sretno nam bilo.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi