Petev: Merlina obožavam, a Gojak može igrati svugdje u Italiji, Njemačkoj...

Bugarski stručnjak govorio za SportSport.ba

Petev: Merlina obožavam, a Gojak može igrati svugdje u Italiji, Njemačkoj... · Intervju

Kada Amer Gojak jednog dana bude podvlačio crtu karijere i nabrajao trenere koji su imali na njega najveći utjecaj, među prvih pet će, sigurni smo, biti i Ivajlo Petev.

Bugarin je mnogo pomogao našem fudbaleru. U njemu je vidio materijal za velike stvari, umjetnika koji zna sve s loptom, pa se nije libio ni da mu kao 19-godišnjaku pruži šansu da zaigra u Ligi prvaka.

Krenuo je tada Gojakov strelovit uspon. Postao je u međuvremenu standardni igrač, kako u Dinamu, tako i u reprezentaciji BiH, ali i predmet stalnih transfer nagađanja. Uvjeren je Petev da je samo pitanje vremena kada će Gojak zamijeniti Dinamo s jednim od evropskih velikana...

"Gurnuo sam ga 'u vatru' u jednoj od najjačih utakmica, protiv Lyona, a on mi je vratio tako što je bio možda i najbolji na terenu. Sretan sam što sam mu dao šansu. Od tada je napredovao mnogo, mislim da može igrati u svakom klubu u Italiji, Njemačkoj... I u Bayernu? Da, naravno. Svidjelo mi se što je dečko marljiv, vidi se da želi da nešto napravi. A kada nešto želiš, to ćeš i dobiti", kaže Ivajlo Petev za SportSport.ba.

Trenirao je i Armina Hodžića, danas napadača mađarskog MOL Fehevara.

"I sa njim je bilo zadovoljstvo raditi. U jednoj sezoni je uspio zabiti, koliko se sjećam, čak 16 pogodaka. Dobar dečko."

U Dinamu je Petev proveo jednu godinu. Radio je kasnije na Kipru, pa u Saudijskoj Arabiji odakle je u decembru došao u Poljsku.

"Dinamo je 'balkanski Bayern'. To ću tvrditi do kraja života. Klub je fenomenalno sređen i bila mi je zadovoljstvo što sam u njemu radio. Danas kada se osvrnem na tu epizodu, moglo je bolje, naravno, ali ne smijem biti ni nezadovoljan."

Nekoliko mjeseci je već na kormilu Jagiellonije.

"Bilo je od ranije neke priče, ali sve se završilo u decembru. U tri dana se sve poklopilo. Klub kao klub je super, trenutno nam ne ide baš najbolje, u nekoj mini krizi smo... To su normalne stvari u fudbalu, vjerujem da je samo pitanje vremena kada će stvari krenuti nabolje."

Upoznat je Petev i sa dešavanjima u reprezentaciji BiH. Mnogo cijenu Džeku, Pjanića...

"Pratim sve živo, pa i BiH. Malo me je razočaralo da se niste uspjeli direktno plasirati na Evropsko prvenstvo, imate kvalitet, ali očito je nedostajalo i malo sreće. U fudbalu je nekada to veoma važno."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za kraj otkrio je i da ga uskoro možemo očekivati u Sarajevu. 

"Ma, čim budem imao slobodnog vremena, dolazim. Imam tu dosta prijatelja. Dino Merlin je jedan od njih. Njega kao pjevača obožavam, imam sve CD-ove, volim da ga slušam. I sa Emirom Obućom sam u dobrim odnosima. Igrali smo zajedno. Stalno smo u kontaktu...", riječi su Peteva na kraju razgovora.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realan
Sljedeće sezone vrijeme mu je da ide iz Dinama, prvo jer je zreo za većeg ranga, drugo jer Hrvati iskoriste Bosnaca, dok ne nadju Hrvata, kao zamjenu, primjer je Armin Hodžić koji je bio prvi strijelac, igrao je najbolji je bio, pa su kupili Gavranovica iz Rijeke i Armin na klupi propade, tako i Hajrovic, nadam se da neće ostati jos dugo u Dinamu, jer im je najbolji igrač, a Hrvati već traze Hrvata na toj poziciji
4 2
Fce
Ni manje ni vise nego prijate sa merlinom wow cisto sumnjam seljacino o cemu ces ti pricati sa merlinom haha
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi