Petev o Bilbiji: "Tražio sam drugi profil igrača"

Prvi strijelac Premijer lige nije pozvan

Petev o Bilbiji: "Tražio sam drugi profil igrača"

Edmir Škorić

Selektor BiH Ivajlo Petev danas se obratio novinarima u Zenici gdje se naša A reprezentacija sprema prije meča sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Zmajevi su se okupili u Zenici i imat će tri dana priprema prije polaska u Los Angeles, a selektor je uglavnom pozvao igrače iz Premijer lige BiH uz Almedina Ziljkića, člana ljubljanske Olimpije.

"Imat ćemo tri treninga ovdje u Zenici prije polaska. Zvali smo uglavnom igrače iz Premijer lige. Većina su mladi igrači, bio bih sretniji da ima više igrača koji su se nametnuli, ali neki su otpali i zbog vakcina. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo odigrati dobru utakmicu", rekao je Petev.

Potom je selektor upitan od strane novinara SportSport.ba da razriješi dilemu oko prvog strijelca lige Nemanje Bilbije, pošto napadač Zrinjskog nije pozvan.

"Tražio sam drugi profil igrača, koji su moćni i jaki jer protivniku moramo odgovoriti trkom i snagom. Pozvao sam u skladu s tim igrače. To su Krpić i Lukić, posebno Lukić koji je mlad i perspektivan", dodao je Petev.

"Ovo je idealna prilika za igrače Premijer lige da se nametnu i nadam se da će pokazati svoje kvalitete", istakao je selektor.

Svoj komentar dao je i nogometaš FK Tuzla City Ajdin Nukić, koji je sretan što je ponovo dio reprezentacije BiH i očekuje da se svi igrači pokažu u najboljem svjetlu.

Top Komentari

Ajax11
Lićni interesi, jer Bibliju ne mozes zbog godina nigdje više dobro prodati!
13 0
Bhf111
Ti si trazio ili Vico. Daj ne seri jbt, kako vas nije sramota
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi