Petev u Premijer ligi našao napadača za SAD!

Čeka se objava spiska

Petev u Premijer ligi našao napadača za SAD!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina 18. decembra u Los Angelesu gostuje reprezentaciji SAD-a u prijateljskom duelu. 

Selektor Ivaylo Petev tek trebao objaviti spisak, a već je poznat znatan broj igrača koji će konkurisati u duelu protiv Amerikanaca.

Jedna od napadačkih opcija bit će i Sulejman Krpić. Napadač Tuzla Cityja je dobio poziv što je i potvrdio tuzlanski klub.

Krpić je tokom cijele polusezone bio na nivou, postigao je 11 golova pa poziv u reprezentaciju BiH i ne predstavlja preveliko iznenađenje.

Sulejman Krpić
Sulejman Krpić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: FW

Statistika

23 nastupa
22 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
5 golova

Inače, iz Tuzla Cityja je u reprezentaciju poziv dobio i Ajdin Nukić koji već neko vrijeme ima status reprezentativca BiH.

Oglasi

Velež se ranije pohvalio kako su pozive dobili Haris Ovčina i Mehmed Ćosić, a isto je uradila i Sloboda jer se na spisku nalazi i Saša Maksimović.

''Sretan sam zbog poziva. Svakom igraču je san da predstavlja svoju zemlju i sigurno je da će ovo biti motiv za još jači rad i što bolje igre na terenu. Hvala stručnom štabu kao i svim mojim saigračima bez kojih ovaj poziv zasigurno ne bi bio moguć'', 21-godišnji veznjak za stranicu tuzlanskog kluba.

SportSport.ba je još ranije pisao o imenima sa Petevove liste. Na spisku će naći nekoliko igrača iz FK Sarajevo. Radi se o Selmiru Pidri, Andreju Đokanoviću, Numanu Kurdiću i Belminu Dizdareviću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako stvari stoje iz Zrinjskog će na spisku biti Hrvoje Barišić, Igor Savić i Josip Ćorluka, a iz Željezničara Vedran Vrhovac.

Otišlo je i nekoliko poziva na adresu Borca. Radi se o Nikolu Ćetkoviću (golman), veznjacima Aleksandru Vojnoviću i Amaru Begiću te napadaču Jovi Lukiću. Osim njih, na spisku je i bivši igrač Borca Almedin Ziljkić, koji nastupa u slovenačkoj Olimpiji.

Top Komentari

Realist
A ****m ti logiku pa kako Krpic a ne Nemanja, ovo je sramota. Neka sadneko kaze djeci igrajte za BiH kad vide da im najbolji igrač njihovog klba i cijele lige ne dobije poziv za reprezentaciju a dobijaju Krpic i ostali. Sramota
3 8
KviskoKvesic
Evo evidencije iz liga 5 bih za Peteva DATI GOLOVI Bajern 45 Liverpul 44 HŠK ZRINJSKI 42 Inter 39 Real 37 Psv 36 PRIMLJENI GOVI HŠK ZRINJSKI 8 Man sity 9 Banern 15 Inter 15 Real 15 Psg 16 Zar ti ovo nista ne govori a BILBIJA naj bolji strijelac sa 17 gol.ZRINJSKI NAJ BOLJ KLUB U BIH
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije