Peti trijumf Gaziantepspora, Medunjanin igrao 90 minuta

Turska Super liga

Peti trijumf Gaziantepspora, Medunjanin igrao 90 minuta

Peti trijumf sezone upisao je večeras Gaziantepspor na domaćem terenu protiv petoplasiranog Trabzonspora rezultatom 3:2. 

Krenuli su domaći nogometaši silovito od prvog minuta, a to im se isplatilo već u petom minutu kada za vodstvo pogađa Tosun. Isti igrač u 32. minutu postiže pogodak za 2:0 što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku se bude gosti i preko Maloude u 57. minutu smanjuju na 2:1. U 64. minutu Traore postiže treći gol za Gaziantespor nakon kornera koji je izveo Medunjanin, da bi svega tri minuta kasnije novi pogodak za goste postigao Gural. Rezultat se do kraja nije mijenjao pa je klub našeg reprezentativca upisao važne bodove.

Haris Medunjanin igrao je svih devedeset minuta u domaćem timu, dok Semir Štilić nije konkurisao za meč. Gaziantespor je trenutno na dvanaestom mjestu sa 17 bodova, dok je Trabzonspor petoplasirani tim Super lige sa 23 boda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti