Veliki razdor u PSG-u, Mbappe nije sam koji odlazi: Još jedan zbog izdaje napušta Pariz!

Važan dvojac ima plan da napusti PSG

Veliki razdor u PSG-u, Mbappe nije sam koji odlazi: Još jedan zbog izdaje napušta Pariz!

Edmir Škorić

Svjetski prvak iz 2018. s reprezentacijom Francuske, Kylian Mbappe, želi napustiti klub iz glavnog grada sljedećeg januara, s obzirom na to da je "izdan".

Novi potres u Parizu nekoliko sati prije meča s Benficom. Mbappe želi napustiti PSG tokom zimskog prijelaznog roka.

Francuski RMC je spomenuo ovaj potres, a potom je sve to objavio i ugledni Le Parisien, kao i niz drugih udarnih medija u Francuskoj. Navodi se kako se "napadač PSG-a osjeća izdanim od strane uprave kluba, predsjednika na čelu Nassera Al-Khelaïfija i dioničara kluba Katara".

Na nišanu mu je i Antero Henrique, direktor katarske nogometne lige, kojeg je ovog ljeta vlasnik poslao da vodi računa o kupnji i prodaji PSG-a.

Napadač je produžio na tri godine u Parizu 21. maja, prema ugovoru koji je skraćen na sljedeći način: dvije godine uz opciju produženja još jedne koju samo on može aktivirati. No, navodna obećanja koja su mu data nisu održana, a radi se o ljetnom prijelaznom roku, njegovom pozicioniranju na terenu, njegovom mjestu unutar slavnog projekta.

Jedna od glavnih stvari koje Mbappea tjeraju na odlazak je činjenica da je klub, unatoč obećanju da će ga prodati, na kraju zadržao Neymara. Navodno se Mbappe pored dvojca Neymar-Messi čini zapostavljenim od strane uprave što mu jako smeta, s obzirom na to da su ga uvjeravali da će on sam imati mnogo veće ovlasti u klubu.

Oglasi

PSG bi pod ovim uslovima trebao napustiti i predsjednikov sportski savjetnik Luis Campos. Za Kyliana Mbappea jako je vezan od 14. godine. Ostaje za vidjeti hoće li Pariz odmah nakon Svjetskog prvenstva u Kataru (20. novembra - 18. decembra) otvoriti vrata odlasku iz svog nuklera.

Campos je u junu imenovan za novog direktora Parižana. Kao svjetski priznati nogometni stručnjak, Campos je pionir u razvoju i napredovanju igre, poznat po svom modernom i inovativnom pristupu.

Tokom svoje karijere, Campos je nadgledao napredak mnogih poznatih imena u nogometu, dok je također bio mentor i njegovao talente nove generacije koji su u međuvremenu postali super-zvijezde, a jedan od njih je upravo Mbappe.

Klub već dugo privlači najbolje talente iz industrije i u dobroj je poziciji da iskoristi Camposove uvide, znanje i iskustvo, kako bi podigao tim na višu razinu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Oduševljen sam što se pridružujem Paris Saint-Germainu, koji smatram najambicioznijim klubom u svjetskom nogometu. Čvrsto vjerujem i dijelim viziju kluba", govorio je Campos po dolasku, ali očito će vrlo brzo završiti svoju avanturu u francuskoj prijestolnici.

58-godišnji Portugalac je radio u Celti, Galatasarayju, Lilleu, Monacu, Real Madridu, Gil Vicenteu... Negdje kao trener, negdje kao skaut, a posljednjih godina sportski koordinator i sportski direktor koji klubovima obezbjeđuje velike dobiti kroz angažovanje perspektivnih i talentovanih mladića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi