Petković: Druge ekipe se počinju bojati Lazija

Stručnjak vjeruje u snagu svoje ekipe

Petković: Druge ekipe se počinju bojati Lazija

Ekipa Lazija danas će na svom terenu ugostiti Atalantu, a trener Vladimir Petković je uoči ovog susreta dao svoju izjavu za novinare.

Iskusni stručnjak je kazao kako primjećuje da se ostale ekipe počinju bojati njegovog Lazija.

 

"Ovo su pozitivni trenuci za nas.  Nisam očekivao sve ovo. Radili smo vrijedno od početka da bi postigli neke stvari i sada je vrijeme da uberemo plodove tog rada. Prva dva mjeseca su bili teški i neću ih zaboraviti. Niko nije vjerovao u nas, konstantno su nas potcijenjivali. Pitali su se zašto ovakav trener vodi Lazio", rekao je Petković dodavši:

 

"Sada ti isti ljudi hvale čelnike koji su me doveli ovdje i cijene ono što tim radi. Razumijem skepticizam i pritisak, ali ne žalim ograničavati sebe. Sada svi rade za tim i ekipa ima pobjednički mentalitet. Protivnici su nas se počeli bojati. Siguran sam i da nas poštuju prije i poslije susreta. Vidjet ćemo na kraju sezone šta smo postigli, ali najvažnije da stalno budemo gladni pobjeda".

 

Trener Lazija se potom osvrnuo na današnjeg protivnika.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"Atalanta je tim koji može namučiti svakoga, tako da ovo sigurno neće biti laka utakmica. Probat će da nas pogode u trenucima naših slabosti, tako da ih moramo imati što manje. Juventus opravdava svoju poziciju. Sada i mi moramo uraditi isto. Moramo se koncentrisati na sebe i ne smijemo vidjeti ovu sezonu kao utrku protiv nekoga", rekao je Petković na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.