Petković: Ispričavamo se navijačima i gradu

Težak poraz Lazija

Petković: Ispričavamo se navijačima i gradu

Edmir Škorić

Vladimir Petković, trener Lazija, razočaran je nakon teškog poraza od Juventusa u utakmici Superkupa Italije.

Lazio je izgubio s 4:0 na Olimpicu, što naravno nije očekivao. 

"Krenuli smo naprijed nakon primljenog gola i probali smo da zadržimo formu iz pripremnih utamica, ali smo bili previše naivni", rekao je Petković, koji se osvrnuo na tri primljena gol u tri minute.

"To je bio psihički kolaps i bili smo potpuno nemoćni i uslijedili su brzi golovi. Juve nije puno stvorio do drugog gola. Primili smo treći gol iz sumnjive situacije. Juventus je zaslužan za to, igrali su jako pametno".

"Moramo se svakako vratiti na zemlju. Pokušali smo to učiniti i nakon osvajanja Kup i moramo to ponoviti. Imali smo možda i malo previše samopouzdanja protiv sjajnog Juventusa iako nismo bili stoposto spremni", dodao je Petković, nastavivši:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moramo raditi na svojim greškama i počinjemo od danas. Čak i nakon ovakvog poraza moramo pokazati naš karakter. Uvijek je teško izgubiti sa razlikom većom od dva gola, ali bit ćemo spremni za Udinsese".

"Isprike navijačima i gradu. Okrenuli smo novi list i idemo naprijed", dodao je bh. stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.