Petković: Lazio je spreman za velike rezultate

Nakon žrijeba Serie A

Petković: Lazio je spreman za velike rezultate

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovački stručnjak na klupi rimskog Lazija Vladimir Petković, izjavio je kako je njegov tim spreman za velike stvari u narednoj sezoni Serie A.

Nebeskoplavi iz Rima imaju jako težak raspored na početku sezone. U prvom kolu igraju sa Udineseom, a potom ih čekaju duelu sa Juventusom, Chievom i veliki derbi protiv najvećeg rivala Rome.

Ipak, i pored jako teškog rasporeda, Petković smatra da je njegov tim spreman da napravi velike rezultate već na početku sezone.

"Imaćemo na samom početku jak meč sa Udineseom. To su za nas jako dobre vijesti, jer ćemo od samog početka sezone biti dosta motivisani kako bi napravili što bolji rezultat protiv teških protivnika. Zatim igramo sa Juventusom i tu ćemo imati priliku da se osvetimo"; rekao je Petković.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio upravo protiv Juventusa 18. augusta otvara novu sezonu utakmicom Superkupa na Olimpcu. Petković smatra da je jako bitno što jakom utakmicom otvaraju sezonu.

"Dobro je što igramo derbi na samom početku sezone. Moramo ostati mirni i odraditi kako treba tu utakmicu", dodao je Petković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.