Selektor Švicarske nakon poraza od BiH

Petković: Meša ima odličnu ekipu, Pjanić je klasa

Endin Čaušević

Naša reprezentacija večeras je u prijateljskoj utakmici savladala ekipu Švicarske sa 2:0.

Selektor reprezentacije Švicarske Vladimir Petković nakon utakmice izjavio je da je svjetan da nije imao sve igrače na raspolaganju koji su jako bitni, te da ja dosta igrača van forme.

"Nadam se da će u narednom periodu vratiti formu kako bi dočekali EP. Krenuli smo dobro i imali smo odličnu šansu, a onda smo imali taj niz kornera, što nam je prouzrokovalo strah u ekipi. Nakon toga došao je gol Džeke, poslije greške odbrane jer mu nisu bili blizu. Kada imate takvog igrača kao Pjanić koji je klasa onda je sve lako. Postigao je dva sjajna gola u dvije zadnje utakmice. Meša ima odličnu ekipu. Vidimo kakva ekipa nije otišla na EP, i moramo cijeniti što smo mi u Francuskoj", rekao je Petković.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Narednu pripremnu utakmicu reprezentacija Švicarske igra krajem maja protiv reprezentacije Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi