Petković: Vjerujem da Lazio može imati sjajnu sezonu

Nakon domaćeg poraza od Genoe

Petković: Vjerujem da Lazio može imati sjajnu sezonu

Edmir Škorić

Bh. stručnjak na klupi Lazija Vladimir Petković pohvalio je igru Genoe, koja je u Rimu sinoć slavila s 1:0 i tako prekinula seriju nebesko-plavih.

Marco Borriello je zabio za pobjedu Genoe u Rimu i Lazio je ostao na tri vezane pobjede, a Đenovljani su drugom pobjedom došli u gornji dio tabele.

 

"Nikada ne možete biti zadovoljni nakon poraza, ali nismo bili tako loši da zaslužimo ovaj rezultat. Imali smo toliko prilika i primili smo gol nakon jedne pogreške, ali to je nogomet", izjavio je Petković, dodavši:

 

"U prvom dijelu nam je nedostajalo odlučnosti, a nakon pauze smo pritisnuli Genou, ali to nije bilo dovoljno. Hernanes je ponovo pokazao da je kompletan vezni igrač koji osvaja lopte, stvara šanse i ide jedan na jedan. On je vrlo važan za našu momčad".

 

Gol je Borriello postigao nakon jednog kontranapada, ali i pogreške Giuseppe Biave.

 

"Nažalost, taj gol je došao nakon naše pogreške i Biavine nesmotrenosti. Mislim da je to jedina prava prilika koju su gosti imali. Sigurno sam očekivao više od Maura Zaratea, ali nadase da će ova utakmica biti poučna za njega i za sve nas", istakao je Petković.

 

Juventus je jedini ostao sa stopostotnim učinkom nakon četiri kola...

 

"Ovo kolo je pokazalo da Juve čak i pored nekoliko promjena posjeduje strašan kvalitet i tempo da postiže dobre rezultate. Druge momčadi nisu previše udaljene iza njih, ali vjerujem da Lazio može imati sjajnu sezonu".

 

Lazio će u petom kolu talijanske Serije A morati na teško gostovanje kod Napolija, dok Juventus igra u Firenci, Milan dočekuje Cagliari, a Inter je gost Chievu u Veroni. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

 


szólj hozzá: Lazio vs Genoa 0:1 MATCH HIGHLIGHTS

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.