Petnaestogodišnjak u prvom timu Borussije, dobio i svoj dres

Moukoko trenira sa seniorima

Petnaestogodišnjak u prvom timu Borussije, dobio i svoj dres

Samo je bilo pitanje vremena kada će mladi Youssoufa Moukoko biti prekomandovan u prvi tim Borussije Dortmund.

Možda bi se to desilo i u drugom dijelu minule sezobe Bundeslige, ali je pandemija koronavirusa pomrsila mnoge planove, pa možda i Moukokovu promociju u prvi tim.

O ovom 15-godišnjem napadaču se priča već godinama, u omladinskim kategorijama je pravi fenomen, a uskoro će dobiti priliku da se pokaže i među prvotimcima. Za početak, trenirat će sa prvom ekipom Milionera.

Naime, zvanično je potvrđeno da će 15-godišnji wunderkind predsezonu 2020/2021 trenirati sa prvim timom, a od Milionera je dobio i dres sa brojem 18 koji je ostao bez vlasnika nakon što je Balerdi prešao u Marseille. Inače, Moukoko je već odradio prvi trening za seniorskom ekipom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Moukoko, omladinski reprezentativac Njemačke, će u novembru napuniti 16 godina, a ostaje da se vidi da li će i kada dobiti šansu da debituje za prvi tim Borussije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
Fudbal je postao biznis odavno , medjutim ovo sve učestalije iskorištavanje djece je ogavno. Počeli su sa 17-godišnjacima, sad nerijetko vidjamo i 16-godišnjake koji igraju seniorski fudbal.Evo ga novi level 15 godina. Camavinga iz Renna sa 16 godina izgurao čitavu sezonu i uzeće za njeg 50+ miliona keša.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi