Petoligaš pobijedio Manchester City u utrci za potpis? "Žao nam je Građani, on je naš"

Mladi bek presretan zbog dolaska u novi klub

Petoligaš pobijedio Manchester City u utrci za potpis? "Žao nam je Građani, on je naš"

Mladi desni bek Cameron Coxe se prošle sedmice, na iznenađenje mnogih, počeo povezivati sa "šok transferom" u Manchester City.

Iznenađenje je bila i činjenica da je Cardiff odlučio pokazati izlazna vrata 21-godišnjem desnom beku, za kojeg se na Otoku i dalje vjeruje da ima veliki potencijal.

Na kraju, ipak, Manchester City nije došao doi Coxea, ali jeste klub iz petog ranga engleskog fudbala. Naime, kao svoje novo pojačanje Coxea su predstavili Solihull Moorsi.

"Izvini Manchester City, on je naš", objavljeno je na zvaničnom Twitteru kluba koji se takmiči u Nacionalnoj ligi nakon što je Coxe potpisao dvogodišnji ugovor. Solihull Moorsi su objavili i šaljivi "video uradak" u kojem su podsjetili na špekulacije britanskih medija o interesu Cityja za Coxea.

"Presretan sam što sam potpisao za ovaj klub, njegove ambicije su velike. Vidim da je sve na vrhunskom nivou i jedva čekam da počnem... Bio sam u Cardiffu od sedme godine i to je sve što poznajem, ali da budem iskren, spreman sam za novi početak... Sada sam gladniji nego ikada i jedva čekam start nove sezone kako bismo odveli ovaj klub tamo gdje mu je mjesto", izjavio je Coxe nakon potpisa za novi klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Coxe nije uspio upisati nijedan nastup u ligaškom fudbalu za Cardiff, ali je nekoliko puta igrao u kupovima.

Inače, riječ je o igraču koji je bio članom svih omladinskih selekcija Velsa, a bio je i na širem spisku za A reprezentaciju za prijateljski meč sa Meksikom. Na kraju se ipak nije našao u rosteru "Crvenih zmajeva".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
A gdje klubu mjesto?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi