Što Guardiola traži, to i dobije: City dogovorio još jedan transfer
Foto - EPA

Ake novi član Građana

Što Guardiola traži, to i dobije: City dogovorio još jedan transfer

M. Šljivak

Pep Guardiola dobit će ovog ljeta nekoliko pojačanja.

Među prvima će dres Manchester Cityja obući doskorašnji član Bournemoutha Nathan Ake, koji bi uskoro službeno trebao postati član Građana.

Bournemouth je, po informacijama iz Engleske, prihvatio ponudu Cityja od 41 miliona funti za nizozemskog defanzivca i on će od naredne sezone nositi dres viceprvaka Engleske.

Ake je godinama bio član Chelseaja. Ipak, na Stamford Bridgeu nikada nije dobio pravu šansu, pa je išao na brojne posudbe.

Bournemouth je bio jedna od njegovih destinacija, a ovaj klub ga je u ljeto 2017. godine odlučio otkupiti za 20 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, kako je ovaj tim ispao iz Premiershipa, Ake je imao mogućnost da ode, a Bournemouth ga je uspio prodati Cityju za 41 milion funti

Guardiola će sasvim sigurno biti aktivan na transfer pijaci ovog ljeta, a pored Akea već je dogovoren dolazak i fudbalera Valencije Gerrana Torresa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Treba mu jos 2-3 miljardi funti svaki prelazni rok puno para a promet mali.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije