Petorica bh. igrača zaigrala veliki derbi, Dinamo izgubio nakon dugo vremena
Golom Čolaka Rijeka je slavila protiv Dinama, iako su Modri bili bolji i imali veći broj prilika

Rijeka slavi na Rujevici

Petorica bh. igrača zaigrala veliki derbi, Dinamo izgubio nakon dugo vremena

E. Škorić, foto: EPA

U derbiju 15. kola HNL-a Rijeka je s 1:0 savladala aktuelnog prvaka, ekipu Dinama.

Trijum Rijeke na Rujevici
Na Rujevici se slavi velika pobjeda, iako je Rijeka i nakon nje ogromnih devet bodova iza Zagrepčana. No, fascinantno je da je ovo prvi poraz Dinama od meča s Young Boysom, koji je odigran krajem osmog mjeseca.

U 30. minuti Gavranović je imao zicer, ali je Sluga odbranio i spasio Rijeku. U završnici prvog dijela još jedna velika šansa za goste, ali Olmo je pucao pored gola.

U 54. minuti Sluga je opet junak Rijeke, pošto je odbranio udarac Stojanovića s desne strane. I kada nije išlo gostima, stigla je kazna u 64. minuti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Antonio Čolak je postigao jako lijep gol, šesti u sezoni, za veliku pobjedu Rijeke.

U ovom meču igralo je dosta bh. internacionalaca ili reprezentativaca. Kod Rijeke od prve minute Lončar i Kvržić, ušao je Srđan Grahovac, a na drugoj strani od prve minute su do kraja odigrali Amer Gojak i Izet Hajrović.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi