Petr Cech debitovao na ledu
Cech promijenio sport, ali ne i stare navike

Imao nekoliko sjajnih intervencija

Petr Cech debitovao na ledu

S. Pašalić

Legendarni češki golman, Petr Cech, debitovao je danas za svoj novi klub.

Nekadašnji golman Chelseaja i Arsenala se ovog ljeta oprostio od nogometa, a zatim je nedavno napravio dosta čudan potez i potpisao za hokejaški klub Guildford Phoenix.

"Nakon 20 godina profesionalnog nogometa ovo će biti predivno iskustvo za mene da igram igru koju sam kao dijete volio gledati i igrati.", rekao je Cech prošle sedmice.

Cech je danas debitovao za Guildford Phoenix i imao je nokoliko fantastičnih odbrana.

Mnogi su smatrali Cecha kao jednog od najboljih golmana svijeta kada je bio u svojim najboljim godinama, a tokom karijere je osvajao brojne trofeje, uključujući četiri naslova u Premier ligi, te naslov Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi