Posljednje zbogom: Legendarni Petr Cech u suzama okončao karijeru

Stigle čestitke iz Arsenala i Chelseaja

Posljednje zbogom: Legendarni Petr Cech u suzama okončao karijeru

Legendarni češki golman Petr Cech sinoć je okončao fudbalsku karijeru.

Kao što je prije nekoliko mjeseci najavio, Cech se na kraju ove sezone povukao, a ispostavilo se da mu posljednja utakmica baš i neće ostati u lijepom sjećanju.

Češki čuvar mreže je posljednji put na golu stajao u sinoćnjem finalu Evropa lige gdje je sa Arsenalom izgubio od svog nekadašnjeg kluba Chelseaja sa uvjerljivih 4:1.

Ipak, bez obzira na ovaj neuspjeh, Cech može da bude prezadovoljan svojom karijerom obzirom da je ona zaista bila vrhunska.

Sjajni golman je u klupskom fudbalu osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti. Najbolje dane karijere posvetio je Chelseaju s kojim je i osvojio većinu svojih trofeja.

Bio je prvak Evrope, četiri puta prvak Engleske, osvojio je pet FA Cupova, 3 Liga kupa, Evropa ligu i šest puta Superkup Engleske. Zanimljivo, proglašen je čak sedam puta za igrača godine u Chelseaju.

Treba reći i to da je sa 124 utakmice igrač sa najviše nastupa u dresu reprezentacije Češke. Osim za Arsenal i Chelsea branio je još za Rennes, Spartu iz Praga i Chmel Blsany.

Nakon sinoćnje utakmice Arsenal i Chelsea su mu odali priznanje preko društvenih mreža, a on je pustio i poneku suzu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi