Petr Čech ima revolucionarnu ideju koja bi napokon riješila golmanske probleme kod penala

Petr Čech ima revolucionarnu ideju koja bi napokon riješila golmanske probleme kod penala

Edmir Škorić

Legendarni golman Petr Čech ljut je zbog novih VAR pravila koji nerviraju brojne golmane.

Golmani često napuste gol-liniju i onda se uglavnom ponovo izvode penali. Lukasz Fabianski je odbranio penal u meču Leedsa i West Hama, ali je napustio gol-liniju, pa je Klich imao "popravni" i onda pogodio za vodstvo Leedsa.

Čech sada predlaže veliku promjenu.

"Kako ijedan golman može pokriti prostor širok sedam metara i 32 centimetra i visok dva metra i 44 centimetra a da se ne pomakne s linije kad mu neko puca s 11 metara prosječnom brzinom od 70 kilometara na sat, što znači da lopti treba 0.35 sekundi da prijeđe gol-liniju?" napisao je Čech pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jednostavno ne razumijem forsiranje tog pravila. Lako je kritizirati bez ponuđenih rješenja pa ja nudim jedno. Može li sudac jednostavno prije penala sprejem povući još jednu gol-liniju na određenoj udaljenosti od osnovne gol-linije pa da golman mora braniti u tom prostoru? To mi se čini kao dobra ideja."

Top Komentari

AmarSahi
Jesi ti fizičar ili si golman? Da se odmah razumijemo.
2 14
dda27
Bravo, super prijedlog
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi