Petrović: Facebook me je proslavio, a to mi ne može škoditi!

Smijenjeni trener Drine za SportSport.ba

Petrović: Facebook me je proslavio, a to mi ne može škoditi!

Srbijanski stručnjak Vladica Petrović nije ni sanjao da će njegov odlazak sa klupe Drine iz Zvornika odjeknuti cijelim svijetom.

Petrović je za svoju smjenu saznao putem objave kluba na Facebooku, nakon čega je ostavio komentar "Hvala na obavještenju". Dojučerašnji trener Drine ovih dana 'nema mira' od poziva brojnih prijatelja i novinara, a sa njim smo u opuštenom tonu porazgovarali o slučaju 'Facebook', ali i o brojnim drugim temama.

"Tačno je da sam za smjenu saznao preko Facebooka, ali sam svoj komentar ostavio iz šale. I tako, iz tog nekog zezanja, nastala je priča koja je obišla svijet. Iskreno da vam kažem, nisam ni slutio šta će sve izazvati taj komentar. Ali dobro, simpatično je", rekao je na početku razgovora dobro raspoloženi Petrović, čiji je komentar u kratkom roku dobio preko tri hiljade likeova.

"Zovu me svoji prijatelji sa svih strana svijeta. Dobijam pozive od prijatelja iz dalekog Portugala, svi su me se sjetili nakon što su čuli kako sam smijenjen. Ko zna, možda mi ova popularnost i pomogne u nastavku karijere. Sigurno je da mi ne može škoditi".

Petrović ističe da mu je žao što se razišao sa Drinom, sa kojom je želio napraviti bolje rezultate.

"Situacija u klubu je teška, ali ekipa uopšte nije loše igrala. Najveći mi je uspjeh što sam savladao Borac sa devetoricom igrača rođenih u Zvorniku, od kojih je sedam započelo utakmicu. Moji momci su odigrali dobro i protiv Željezničara, ali smo ipak doživjeli poraz na Grbavici. U Drinu sam došao sa velikim ambicijama, ali sam se kroz rad u Zvorniku susreo sa mnogo laži. Nisam dobio igrače koje sam želio, u nekim stvarima sam izigran i zbog toga mi je žao. Skupili smo se dvadeset dana prije početka prvenstva, a to je neozbiljno".

"Da su u klubu imali više razumijevanja, ali i finansijskih sredstava, vjerujte mi da bih napravio tim za TOP 7 u Premijer ligi. Mogli smo za relativno male novce dovesti dva igrača iz Srbije s kojim bismo bili mnogo jači, a Drinu su trebali doći i još neki fudbaleri nakon duela sa Sarajevom. Od toga nije bilo ništa, i sada je situacija takva kakva jeste. Naš budžet za plate je zaista skroman. Mislim da jedan fudbaler Sarajeva mjesečno zaradi toliko".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vladica Petrović je napustio Premijer ligu, ali će i dalje pratiti zbivanja u našem klupskom fudbalu. Pratit će i najveći derbi bh. fudbala koji se igra u nedjelju.

"Moram da kažem da me je Željo izuzetno razočarao, zaista sam mislio da se radi o boljoj ekipi. Možda su ih zavarale dobre partije u Evropi, koje su bile bljesak. Na Grbavici sam ih napao pri rezultatu 2:2 ubacivši u igru i trećeg napadača, ali mi se to na kraju nije isplatilo. Mislim da je Sarajevo u ovom trenutku daleko jači tim i da Željezničar nema šanse, bez obzira što igraju kod kuće", rekao je za kraj razgovora za SportSport.ba Vladica Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.