Petrović i Ivetić pred Mladost: Moramo pobijediti

Sloboda pod imperativom

Petrović i Ivetić pred Mladost: Moramo pobijediti

M. Šljivak

FK Sloboda drugi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine otvrara duelom na Tušnju protiv Mladosti iz Doboj Kaknja.

Zbog loših rezultata u prvom dijelu sezone, tim Slavka Petrovića je prinuđen da vodi veliku borbu za opstanak. Prvi izazov je ekipa Mladosti kojoj je cilj plasman u Ligu za prvaka i Tuzlake očekuje zaista težak meč.

Ipak, trener tima sa Tušnja Slavko Petrović je uvjeren da njegov tim može do pobjede u ovom duelu.

"Nakon nepunih šest nedelja priprema, koje su bile jako naporne, moram istaći da su momci kvalitetno radili. Svi fudbaleri su dobili šansu da pokažu šta znaju i imamo uvid koliko nam ko može pomoći. Sigurno, jedinstven slučaj je da trenutno u sastavu imamo dvanaest fudbalera koji su školovani u Slobodi. Odradili smo jedan jako dobar prelazni rok, pojačali smo maksimalno prvi tim.", rekao je Petrović, te je nastavio:

"Pojedini fudbaleri koji su stigli pet do dvanaest moraće da nadoknade propušteno. Imamo težak i zgusnut raspored, ali nadam se da ćemo izaći kao pobjednici. Za početak igramo sa ekipom Mladosti, oni su čvrsti i nezgodni. Strahovito su dobra ekipa i iz odbrane se vrlo dobro transformišu u napad. Najjači su u veznom redu i tu ako uspijemo da neutrališemo, imaćemo pozitivan rezultat. Žele oni nas iznenaditi, ali i mi njih. Mislim da smo na svom terenu favoriti, ali moramo sutra svih 90 minuta biti skoncetrisani da bi osvojili tri boda", zaključio je Petrović.

Kapiten ekipe Perica Ivetić nije krio optimizam pred sutrašnji susret.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je da sam ponovo u Slobodi. Zamolio bih sve navijače, simpatizere i sve ljubitelje crveno-crne boje da dođu na utakmicu. Cilj je opstanak u ligi i svaka utakmica nam je pod moranjem. Sutra moramo osvojiti tri boda, jer u takvoj smo situaciji da nam je svaka utakmica biti ili ne biti. Moramo osigurati opstanak čim prije i održati bodovnu razliku u odnosnu na konkuretne", rekao je Ivetić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi