Trener FK Željezničar pred Krupu

Petrović: Mi se najviše pitamo za titulu

Trener FK Željezničar Slavko Petrović najavio je na današnjoj press konferenciji predstojeću utakmicu sa Krupom u 8. kolu Lige za prvaka.

"Doći u situaciju da od -11 bodova dođeš na +3 na tri kola prije kraja i da titula ovisi o nama samima je za veliku pohvalu. Od svih ekipa u vrhu, mi se najviše pitamo za titulu, naročito kada se zna da smo 15 utakmica bez poraza", započeo je Petrović, te nastavio:

"Kad sam ovdje došao rekao sam da moramo stvoriti familijarnu atmosferu i mislim da je sada imamo i da je odnos među svima nama na visokom nivou. Imali smo padova, ali smo se strahovito brzo vraćali i sada smo fokusirani na utakmicu u Krupi. Znamo koliko je ona bitna i šta nas tamo čeka. Krupa je izgubila samo dvije utakmice kući i bit će nezgodno, ali znamo svoj cilj".

Plavim će u Krupi nedostajati samo Zeba, ali Petrovića to ne brine.

"Zeba je kartoniran a svi ostali igrači su spremni i nadam se da će svi pružiti maksimum. Neigranje Zebe je hendikep, ali imamo Bekrića koji je u vrhunskoj formi i koji će ga zamijeniti adekvatno. U posljednje vrijeme smo vidjeli da nam mogu pomoći i igrači koji nisu imali toliko veliku minutažu. Prvih jedanaest ću znati nakon što odradimo još dva treninga".

Rivali za titulu Zrinjski i Sarajevo svoj međusobni duel igraju u subotu, dan prije utakmice u Krupi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To što Zrinjski i Sarajevo igraju dan prije može za nas biti samo prednost. Nadam se da će nam rezultat te utakmice pomoći da do titule dođemo možda i brže nego što očekujemo", zaključio je Petrović.

Utakmica Krupe i Željezničara igra se u nedjelju s početkom u 17 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti