Petrović: Na Koševu je sve osim poraza uspjeh

Trener Radnika iz Bijeljine

Petrović: Na Koševu je sve osim poraza uspjeh

Fudbaleri Radnika pobjedom u revanšu nad teslićkim Proleterom od 4:1, i ukupnim rezultatom od 10:1, igraće svoje šesto finale u borbi za pehar namijenjen pobjedniku Kupa RS.

Bijeljnci su utakmicu protiv Proletera igrali bez nekolicine prvotimaca koje je trener Slavko Petrović odmarao pred prvenstvenu utakmicu na Koševu protiv Sarajeva, a priliku da se dokažu opravdali su igrači koji su do sada bili u drugom planu.

Ubjedljiv trijumf i plasman u finale Kupa RS, daje dodatni stimulans Bijeljincima pred gostovanje aktuelnom prvaku BiH.

"Ono što smo planirali to smo i ostvarili. Ukazao sam povjerenje onim igračima koji su imali manju minutažu u prvenstvenim  susretima. U timu je bilo i šest omladinaca, od kojih u budućnosti očekujemo mnogo i zadovoljili su svi u cijelosti. Svakako da želimo osvojiti Kup RS, a o tome ćemo  pričati kad za to dođe vrijeme. Mi se okrećemo susretu sa Sarajevom u subotu. Pripremamo se kao i za svaki drugi susret, a moja prognoza je da je za nas osim poraza svaki rezultat uspjeh", kaže trener Radnika Slavko Petrović.

Zadovljan plasmanom u finale Kupa RS bio je i Željko Krsmanović.

"Proleter nam nije dorastao protivnik, ipak su oni drugoligaši što se vidjelo u kvalitetu dvije ekipe. Naš posao je završen već u Bijeljini gdje smo slavili sa ubjedljivih 6:0, a ovo je samo pečat na dobro odražen posao. Bitno je da smo izborili finale, ali trenutno nam je prioritetnije prvensto gdje želimo ostvati što bolji rezultat kako bi se približili vrhu tabele", optimistično je kazao kapiten Radnika, Željko Krsmanović.

Predsjednik kluba Mladen Krstajić pohvalio je igrače i stručni štab ’’plavo-bijelih’’ za ulazak u završnicu Kupa RS.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bez obzira o kakvom se uspjehu radi uspjeh se mora poštovati, naši igrači zajedno sa stručnim štabom učinili su sve da dođemo do završnice Kupa RS i u tome su uspjeli. Sezona koja je iza nas je izuzetno uspješna, samim tim što smo objezbjedili opstanak, igračemo u polufinalu Kupa bh. protiv Širokog Brijega, te se i dalje bez velikog opterećenja borimo za što bolji plasman u šampionatu", rekao je predsjednik Radnika Mladen Krstajić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi