Petrović: Nemamo mi teoretske šanse da napadnemo Evropu!

Trener Radnika govorio za SportSport.ba

Petrović: Nemamo mi teoretske šanse da napadnemo Evropu! · Intervju

"Nemamo mi teoretske šanse da napadnemo Evropu do kraja sezone pored velikana čiji su budžeti i kvalitet igrača daleko ispred nas", pojašnjava u razgovoru za SportSport.ba trener Radnika iz Bijeljine Slavko Petrović kada smo ga upitali koji su ciljevi u drugom dijelu sezone. 

Petrović se vratio ove zime u klub s kojim je svojevremeno bilježio sjajne rezultate. Pripreme su odrađene u hrvatskom Medulinu u kojem je ekipa Radnika osvojila prvo mjesto na istoimenom Kupu. Petrović na početku razgovora za naš portal kaže kako s igrači obavili 'domaću zadaću' u periodu priprema.

"Ja sam lično zadovoljan pripremama, momci su odradili dobar posao. Jedino je mali problem što su pripreme bile malo kratke jer su trajale četiri i pol sedmice. Ipak, mogu reći da ulazimo spremni u drugi dio sezone", kaže Petrović.

Kako ste zadovoljni prelaznim rokom?

"Mi smo u suštini doveli dva mlada i dva igrača koja nam odmah mogu pomoći, a to su Saša Novaković i Ševko Okić. Pojačali smo na taj način konkurenciju u ekipi. Stefan Janjić i Kenan Šarić su dva mlada igrača, a Janjić je već u pripremama pokazao kako može biti odmah dobro pojačanje za nas jer je postigao dva pogotka".

Koji su ciljevi kluba do kraja sezone. Može li se napasti Evropa?

"Nemamo mi teoretske šanse da napadnemo Evropu pored ovih velikana. Njihovi budžeti su mnogo veći i imaju kvalitetnije igračke kadrove. Mi ćemo pokušati osvojiti što je više moguće bodova, ići ćemo meč po meč. Sve ekipe su se strahotivo pojačale, biće teško iz ove perspektive gledano osvojiti i to šesto mjesto jer bi to onda značilo da smo iza sebe ostavili ekipe kao što su Široki Brijeg i Velež koji se nenormalno pojačao. Planirati izlazak u Evropu u ovom momentu je pravi apsurd, ali ukoliko se ukaže takva šansa naravno da ćemo je pokušati iskoristiti".

Prvi meč drugog dijela sezone Radnik igra na domaćem terenu protiv Željezničara. Imate li u ovom susretu poseban motiv obzirom da se radi o Vašem bivšem klubu?

"Ja za svaki meč imam veliki motiv, meni nije bitno da li igram protiv nekog bivšeg kluba ili ne. Ja sam za Želju sve dao dok sam bio na klupi, a isto tako dajem i sada za Radnik. Nama starijim treerima je svaka utakmica bitna. Bit će to utakmica koja je jako važna i za nas i za njih".

Ko je po Vama prvi favorit za titulu?

"Neće biti lako ni jednoj ekipi, ali mislim da je momentalno Zrinjski top favorit. Imaju dobrog trenera, jako dobru ekipu, oni su za mene favorit broj 1... Tu je i Sarajevo koji je drugi favorit za titulu po meni. Ostale ekipe mogu biti šampioni a mogu biti i peti. Borac je dobar, može se umiješati možda i on u tu šampionsku trku, kao i Željezničar. Također, i Tuzla City je dobra, mora i nju nekada krenuti. Škakljivo je to sve, bit će zanimljivo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U zimskom prelaznom roku Premijer ligu BiH pojačali su igrači kao što su Tino Sven Sušić, Goran Zakarić, Nemanja Bilbija ili Zinedin Mustedanagić. Koliko je dobro za ligu što tako poznati igrači sada igraju u njoj?

"Jako je jako bitno da takvi igrači dolaze. Nije taj trend nastao ove zime, jer smo i prije godinu dana imali slučaj da je u Želju došao Ermin Zec. Kasnije je došao i Štilić koji je za mene trenutno najbolji igrač lige. Mladi igrači se tako motiviraju. Bh. liga nije tako loša kao što se priča da je loša. Mislim da BiH liga ne zaostaje puno za ligom srbije... Naravno, ne možemo se porediti sa Partizanom ili Crvenom zvezdom, ali klubovi iz Srbije koji se nalaze na petom ili šestom mjestu su jednaki klubovima iz BiH koji su na tim pozicijama. Ja ovdje radim od 2014. godine i liga nikada nije bila ovako jaka kao danas", zaključio je Petrović na kraju razgovora za naš porta.

Top Komentari

balunv
Može kao prošle godine zahvaljujući tebi
5 1
DanGraf
E moj Petrovicu, lopta ode u zito, a ti jos kile skino nisi...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi