Petrović: Nismo priželjkivali Želju, ali šta je tu je

Trener Slobode za SportSport.ba

Petrović: Nismo priželjkivali Želju, ali šta je tu je

Trener Slobode iz Tuzle Slavko Petrović je za SportSport.ba prokomentarisao današnji žrijeb polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sloboda je izvukla Željezničar, najtežeg mogućeg protivnika, pa Petrović nije bio previše zadovoljan. Međutim, ne želi ni očajavati.

"Nismo priželjkivali Željezničar u polufinalu, ali šta je tu je. Ako želimo osvojiti Kup, moramo pobijediti svakoga. Pokazali smo u prošlom prvenstvenom ogledu da Želji možemo biti tvrd orah, tako da očekujem dvije neizvjesne utakmice", rekao je Petrović, kojem ne igra pretjeranu ulogu to što se prva utakmica igra na Grbavici:

"Isto je to, u suštini. Moraju se odigrati dvije utakmice, tako da ne vidim tu neku prednost ni za nas, ni za Željezničar".

Željezničar se bori za duplu krunu. Šampionska titula je Plavim svakako prioritet, ali Petrović vjeruje da njegov bivši klub ima kapacitet da se kvalitetno bori na dva fronta.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Željezničar ove godine ima širinu, tako da kolegi Adžemu neće predstavljati problem ako bude trebao da odmori pet ili šest igrača. Neće se osjetiti to na njihovoj igri, a mi ćemo sigurno pokušati sve što je u našoj moći da obradujemo navijače. Da li će nam to biti dovoljno, vidjet ćemo na kraju. U svakom slučaju, Željezničar je favorit", rekao je Petrović.

Prvi meč Željezničara i Slobode igra se 11. aprila na Grbavici, a revanš je sedam dana kasnije na Tušnju.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi