Trener Slobode za SportSport.ba

Petrović: Odličan prelazni rok smo odradili, trebaju nam još dvojica igrača

M. Šljivak

Fudbaleri tuzlanske Slobode nalaze se na pripremama u turskoj Antaliji. 

Jučer su Tuzlaci u prvom pripremnom meču remizirali sa bugarskim niželigašem Ardom (0:0), ali je trener Petrović zadovoljan onim što je njegov tim prikazao. Također, uslovi su u Turskoj po njemu idealni za rad.

"Uslovi su fenomenalni. Nije pretoplo, nije hladno i prezadovoljni smo. Momci rade dobro, sve domaće zadatke su pozitivno završili", ističe Petrović, te je komentarisao jučerašnji meč:

"Ja nisam trener koji tempira formu za prijateljske susreta. Bugari imaju kvalitetne igrače, oni su za sada u trećoj ligi, ali ubrzo će sigurno biti članovi Prve bugarske lige. To je ekipa koja je krenula puem Hoffenheima u Bundesligi. Meni je bilo bitno da igrači pokažu karakter, da trkački pruže što želim i ja sam zadovoljan".

Zadovoljan je Petrović i prelaznim rokom, ali ističe da fale još dva igrača.

"Nas je napustilo 15 igrača otkako sam ja došao. Za nekim igračima možemo žaliti jer su bili nosioci igre, ali smo dobro odradili zimski rok. Odradili smo odličan posao i pojačali smo tim. Ako dovedemo još dva igrača koja nam trebaju, mislim da imamo se čemu nadati u ostatku sezone".

Trener tuzlanskog tima ističe da je tim kojeg je vodio, FK Željezničar, vjerovatno završiti na vrhu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Samo je jedan favorit za titulu, a to je Željezničar. Niko im ne može stati na put, jer imaju zaista 16-17 kvalitetnih fudbalera. Oni će biti šampioni. Tu su još tri ekipe koji će se boriti za Evropu, Zrinjski, Sarajevo i Široki, tu je Krupa koja će biti u Ligi za prvaka, a tražiće se još jedan putnik u Ligu šest", rekao je Petrović za SportSport.ba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Kai Kaii
otisao krpic i ordagic a dosli bekic i rustemovic i petrovic kaze da se pojacala sloboda haha svasta
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi