Sloboda odbila ponudu za Rustemovića
Klub iz S. Arabije želio je dovesti veznjaka tima sa Tušnja, ali od toga neće biti ništa

Vezista ostaje na Tušnju

Sloboda odbila ponudu za Rustemovića · Saznajemo

S. Mlaćo

Edin Rustemović (25) ipak će u drugom dijelu sezone nositi dres tuzlanske Slobode. Naime, ovaj vezista prije samo sedam dana stigao je na Tušanj iz turske Adane, a odmah se našao na meti skaua Al Faisalyija, kluba iz Saudijske Arabije, čiji skauta su ga zapazili u prijateljskom meču Slobode protiv Arda Karzdhali (0:0) u Antaliji.

Uspostavljeni su i kontakti, ali za SportSport.ba je potvrđeno da Rustemović ostaje na Tušnju. Iako je ponuda bila finansijski primljiva kako za klub tako i za igrača, iz Slobode smatraju da im je Rustemović neophodan u nastavku sezone te da takvog igrača za ispunjavanje ciljeva ne mogu pronaći na tržištu. Odlučili su da odbiju ponudu, te će Rustemović nastaviti trenirati sa izabranicima Slavka Petrovića i sigurno biti jedna od važnijih karika za ispunjavanje ciljeva u drugom dijelu sezone.

Sloboda nakon prvog dijela sezone na svom kontu ima samo 16 osvojenih bodova, te se nalazi na desetom mjestu, a drugi dio sezone će otvoriti domaćim susretom protiv Mladosti Doboj Kakanj.

Tuzlaci su trenutno u Antaliji gdje vrijedno rade, a odigrati će i nekoliko prijateljskih utakmica.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Misimovic 10
Na drugom mjestu???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi