Petrovića ide protiv trofejnih stručnjaka, do kraja sezone okršaji sa još dva
Slavko Patrović i njegova "legendarna" bilježnica

Olimpik sve bliže ostanku

Petrovića ide protiv trofejnih stručnjaka, do kraja sezone okršaji sa još dva

A. Beganović

Posljednji susret 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine juče su na Koševu odigrali Olimpik i Tuzla City.

Nakon 90 minuta nije bilo pobjednika (1:1), a s obzirom da su bili u rezultatskom zaostatku domaći na kraju mogu biti zadovoljni bodom, koji je dodatno približio ostvarivannju jedinog cilja, a to je ostanak u eliti.

A, nakon prvog dijela sezone, odnosno nakon 18 odigranih kola malo ko je u Olimpiku vjerovao da će pet kola prije kraja sezone biti u prilici da izbore ostanak u društvu najboljih.

Međutim, nakon poraza u Mostaru od Veleža u 18. kolu i do tada deset osvojenih bodova, čelnici popularnih Vukova sa Otoke odlučili su na klupu dovesti iskusnog Slavka Petrovića, koj ije svojevremeno sa Radnikom osvojio Kup BiH. Ispostavilo se da su napravili dobar potez.

Na svom debiju Petrović je upisao trijumf. Olimpik je savladao Radnik rezultatom 2:0 i na odmor je otišao sa koliko-toliko povoljnijom situacijom.

U devet kola nastavka osvojili su Vukovi još 11 bodova, pa u finiš sezone ulaze sa ukupno 24, dva više od Krupe koja se nalazi na 11. mjestu prvenstvene tabele i mjestu koje vodi u niži rang.

Oglasi

Zanimljivo je da je Olimpik u drugom dijelu sezone upisao dvije pobjede protiv Željezničara kojeg su s klupa predvodili trofejni bosanskohercegovački stručnjaci. U prvom odmjeravanju snaga ova dva kluba na Grbavici slavili su Vukovi rezultatom 1:0, a na klupi Plavih tada je sjedio Amar Osim koji je sa Plavim osvojio čak pet trofeja u prvenstvu.

Nekoliko sedmica kasnije Olimpik je ponovo slavio na Grbavici, ovaj put 2:1, a umjesto Osima Plave je s klupe predvodio Blaž Slišković, koji je sa Zrinjskim osvojio dva naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

No, to nije sve, odnosno Petrović je sa Olimpikom "uzeo" bod još jednom trofejnom stručnjaku. Radi se o Husrefu Musemiću, koji je juče na Koševu s klupe predvodio Tuzla City. Musemić je sa Sarajevom osvojio dva naslova prvaka BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja sezone ostalo je još pet kola, a ako ne bude trenerskih promjena, Petrović će sa Olimpikom odmjeriti snage sa još dva kluba koja s klupe predvode treneri koji su osvajali naslove u BiH. Na klupi Radnika sjedi Vlado Jagodić koji je s Borcem osvojio titulu. U 31. kolu Olimpik ide u Bijeljinu, a dva kola kasnije, tačnije u posljednjem kolu sezone Vukovi će odmjeriti snage sa Sarajevom. Aktuelnog prvaka s klupe predvodi Vinko Marinović, koji je sa Zrinjskim i Sarajevom osvojio dva naslova prvaka BiH.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti da li će Petrović uspjeti da "otkine" koji bod i ovoj dvojici stručnjaka.

Top Komentari

gubavica11
THE SPECIAL ONE
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi