Petrović: Pobjedom udaljavamo Čelik od opstanka

Trener Slobode pred utakmicu u Tuzli

Petrović: Pobjedom udaljavamo Čelik od opstanka

Midhat Šljivak

Sloboda će sutra u susretu Lige za opstanak ugostiti zenički Čelik u duelu koji bi mogao dosta toga odlučiti u borbi za opstanak.

Trener tuzlanskog tima Slavko Petrović očekuje veliku borbu, a imperativ je pobjeda kojom bi Sloboda praktički osigurala opstanak.

"Nalazimo se pred jednom jako bitnom utakmicom koja može dosta toga riješiti. Mi bismo sa pobjedom udaljili Čelik od opstanka u Premijer ligu. Za obje ekipe ova utakmica ima ogroman značaj i nadam se da će moja ekipa teren napustiti sa tri boda", rekao je Petrović.

Problema sa sastavljanjem ekipe Petrović nema.

"Mi problema u ekipi nemamo. Ulazimo spremni u ovaj duel protiv Čelika koji je imao velike promjene u toku zimske puze. Ne liče na onaj tim koji je u novembru igrao protiv nas i može se desiti da nijedan igrač ne zaigra koji je ranije nastupio. Imaju veoma kvalitetan tim, ali njihova slabost je što se ne može napraviti harmonija u ekipi u tako kratkom roku. Neće se predati, jer bi sa gubitkom bodova ovdje bili daleko od opstanka u Premijer ligi. Ovo će biti najvažnija utakmica nakon zimske pauze i nadam se da će nam publika dodatno pomoći. Sitnica može odlučiti meč", rekao je Petrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U pobjedu je uvjeren mladi reprezentativac BiH Darko Todorović.

"Mi sutrašnjom pobjedom možemo riješiti pitanje opstanka i posvetiti više pažnje Kupe. Očekujemo podršku navijača i nadamo se novoj pobjedi", rekao je Darko Todorović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi