Odgovor treneru Slobode

Petrović poručio Jagodiću: Nemaš razloga da se brineš

Edmir Škorić

Uoči derbija protiv Slobode, koji se igra sutra u 16 sati na Grbavici, u FK Željezničar su održali press konferenciju.

"Što se tiče naše ekipe, Marković je suspendovan zbog tri kartona, ostalo je sve u trenažnom procesu. Križman je imao manjih problema, ali mislim da će i on nastupiti", izjavio je Petrović, koji je hvalio ekipu Slobode.

"Sloboda je bila upala u jednu krizu, ali iz te krize su izašli jer zadnje četiri utakmice nisu izgubili, od čega su tri puta igrali na strani. Sloboda se prošle godine borila do kraja za titulu i sigurno da taj klub i danas ima kvalitetnu ekipu, bez obzira na neke odlaske. Vraćaju im se povrijeđeni igrači kao što su Ordagić, Subić ili Stjepanović, pa će izaći s najkvalitetnijom ekipom. Pokušat ćemo uzeti tri boda i to je jako bitno. U suštini, želimo da se revanširamo za prvu utakmicu, kada je Željo izgubio 2:0".

"Neće biti velikih promjena. Najvjerovatnije će protiv Slobode igrati onih 18 igrača koji su bili protiv Širokog", dodao je Slavko, koji je odgovorio na izjavu Vlade Jagodića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"S velikim klubom se povezuje jako puno igrača i kada bi sve te igrače doveli, prošetali  bismo se prvenstvom. Spominju se neki igrači Radnika, Širokog, Slobode, ali mi nikakve izjave nismo dali niti smo imali ikakve pregovore. Ne treba dodatno zakuhavati atmosferu i Jagodić može biti miran", dodao je Petrović.

"Nikad i niko u klub neće dovesti igrača dok ja ne dam zeleno svjetlo. To se nije dogodilo ni prije toga", istakao je Petrović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti