Petrović: Poštujemo odluku, iako smo željeli drugačije

Trener Radnika iz Bijeljine

Petrović: Poštujemo odluku, iako smo željeli drugačije

Ono što je već dužni vremenski period bilo izvjesno, sinoć je dobilo potvrdu.

Fudbalska sezona u Premijer ligi BiH definitivno se neće nastaviti. Tu odluku Izvršni odbor N/FSBiH donio je zbog nemogućnosti da se u svim dijelovima BiH igraju utakmice, a novim prvakom, prema stanju na tabeli, proglašen je očekivano FK Sarajevo.

Odluku o prekidu takmičenja prihvatili su i u Radniku.

"Dobro da smo dobili konačnu odluku kako bismo mogli planirati naredni period. Igrači će sada dobiti određen period slobodnog vremena, ali ćemo se veoma brzo okupiti kako bismo počeli pripreme za narednu sezonu. Mi smo iskazivali želju da se liga okonča na zelenom terenu, ali pošto sigurnosne mjere nisu bile zadovoljavajuće, Savez je donio ovakvu odluku koju ćemo ispoštovati", rekao je trener Radnika Slavko Petrović.

Već desetak dana u klubu vrše pripreme za narednu sezonu, a to se prije svega odnosi na igrački kadar, pošto određenom broju ističu ugovori.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Biće mnogo posla. Jedan dio smo obavili. Produžili smo ugovore sa Đurićem, Sušićem i Vasićem, Šubert je pred produžetkom potipsa za narednu sezonu, a iz kluba su definitivno otišli Okić, Bečelić i Plavšić. Trojica juniora priključena su prvom sastavu, tako da možemo reći da imamo već kostur ekipe za narednu sezonu", dodao je Petrović.

Igrači Radnika su na odmoru do ponedjeljka, kada će početi na invidualnim treninzima, a prozivka je zakazana za 19. juni.

Top Komentari

Mustafa
Ovo nije pošteno, treba te se žaliti UEFI, prvenstvo 2019/2020 nije regularno završeno. Po pravilu UEFE bi ga trebalo poništiti !!!! Niko u Evropu iz BiH ove godine! Tako nam i treba kad nam Dodik sudi u sevemu !!!
0 0
tcity055
Htjeli ste vi drugačije al od kako dobi batine više nijesi rijeć progovorio da se igra. Razumljivo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi