Petrović: Predsjedniku sam već predao spisak, znam gdje škripi

Ostaje trener Slobode

Petrović: Predsjedniku sam već predao spisak, znam gdje škripi

Emir Dindić

Srbijanski stručnjak Slavko Petrović produžit će ugovor sa Slobodom, koju će i naredne sezone voditi u Premijer ligi BiH.

Nastavak saradnje još uvijek nije ozvaničen, ali očekuje se da u narednim danima stigne potvrda.

"Morat ćemo ovih dana sjesti i sve finalizirati, te baciti na papir. O prošloj polusezoni zaista ne bih mnogo govorio jer mislim da je sve rečeno. Imamo obavezu, iduće godine slavimo veliki ljubilej i potrebno je da napravimo jedan snažan tim koji će biti konkurentan najboljim ekipama u državi. Kada govorim o snažnom timu, ne govorim samo o prvih 11, nego o nekih 15-16 igrača. Naravno, naš cilj ostaje forsiranje mladih fudbalera", rekao je Petrović za SportSport.ba, te dodao:

"Vidjeli ste u prošloj utakmici da Sloboda ima budućnost. Imali smo dvojicu igrača koji su 1999., te također dvojicu koji su 2000. godište koji su dobili minute, te iskoristili to na pravi način. Već sam dao predsjedniku spisak, znam gdje nam škripi i kakve igrače moramo dovesti. Na taj spisak sam stavio sam i fudbalere na koje ne računam, a o njima nakon utakmice u Banja Luci".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Za nas je prelazni rok već počeo i ako želimo spremno da dočekamo iduću sezonu, već moramo početi žestoko raditi", zaključio je trener Slobode.

Petrović je Slobodu vodio na 24 utakmice u kojim je osvojio 31 od moguća 72 boda, uz učinak od osam pobjeda, sedam remija i devet poraza.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi