Trener Slobode nakon poraza od Željezničara

Petrović: Prvo poluvrijeme je najbolje poluvrijeme Slobode od kada sam ja trener

Sloboda se u Tuzlu vratila sa odličnih 0:0 sa Grbavice. Ipak, Tuzlaci su u revanš meču polufinala Kupa BiH protiv Željezničara na Tušnju poraženi sa ubjedljivih 4:1.

Domaći su, ipak, pružili dosta dobru partiju, ali je Željo kažnjavao sve greške dobrane Slobode i stigao do ubjedljivog trijumfa i plasmana u finale Kupa BiH. Ipak, trener Slobode Slavko Petrović nije mogao biti nezadovoljan pristupom igri njegove ekipe.

"Pokušali smo da riješimo plasman u finale. Mogli smo i da se zatvorimo, da možda jurimo nulu i idemo na penale, ali nama to ništa ne bi značilo", poručio je Petrović nakon susreta.

"Ušli smo ofanzivno u susret, postavili smo tri maksimalno ofanzivna igrača u srcu ekipe i to je u prvom poluvremenu izgledalo jako, jako dobro. Moram reći da je prvo poluvrijeme najbolje poluvrijeme od kako sam ja ovdje trener, za ovih par mjeseci", istakao je trener Slobode, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ekipa je borbenošču, trkačkim i fudbalskim elementima jednostavno izdominirala, ali je rigorozno kažnjena sa dva 'pogleda' na gol i vodstvom od 2:1... Treći gol je pao jako rano i tu se moral izgubio, to je normalno. Ali ja na svoje momke ne mogu biti ljut jer su pokušali i dali sve od sebe".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi