Plavi proradili na Tušnju: Zakarić odveo Željezničar u finale Kupa BiH
Na Tušnju je viđen sjajan susret, a obilježio ga je Goran Zakarić koji je upisao hat-trick.

Sloboda ubjedljivo savladana na svom terenu

Plavi proradili na Tušnju: Zakarić odveo Željezničar u finale Kupa BiH

Nakon 0:0 na Grbavici, danas su se u revanš meču polufinala Kupa BiH na Tušnju sastali domaća Sloboda i Željezničar. Gledaoci su mogli pratiti sjajnu predstavu, a na kraju su gosti slavili sa ubjedljivih 4:1 i osigurali finale Kupa BiH.

Sloboda je puno bolje otvorila susret. Prijetili su domaći preko Osmanagića, Mijića i Smajića, a onda u 18. minuti i došli do vodstva nakon odlične akcije. Todorović je ubacio sa desne strane, a Husić rutinski zatresao mrežu Želje za 1:0.

Zaprijetila je Sloboda još u nekoliko navrata, a gosti prvi put ozbiljnije ugrožavaju gol Tuzlaka u 34. minuti preko Zajmovića. Dvije minute kasnije Zajmović ubacuje, a Zakarić koji se nalazio na drugoj stativi glavom pogađa za poravnanje rezultata.

Ubrzo je Sloboda ponovo mogla doći do vodstva, ali je Husić šutirao preko gola, da bi u 43. minuti Željezničar došao do potpunog preokreta. Zakarić je ušao u kazneni prostor i sjajnim šutem iskosa sa desne strane pogodio za 2:1.

Treba dodati da su domaći krajem prvog poluvremena tražili penal nakon što je Todorović pao u kaznenom prostoru gostiju, ali je sudija samo odmahnuo rukom.

Vodstvom gostiju od 2:1 se i otišlo na odmor, a Sloboda je dosta agresivno otvorila i nastavak, ali ubrzo Željezničar stiže do novog gola.

Igrala se 51. minuta kada je Zakarić proslijedio loptu do Graovca, ovaj ubacio u šesnaesterac, Vranješ propustio, a Ubiparip pogodio za velikih 3:1.

Nakon trećeg gola Željezničara tempo susreta je opao i činilo se da su domaći izgubili nadu u preokret.

Željezničar je, pak, nastavio pogađati. Igrala se 75. minuta kada je Zajmović odlično prošao po lijevoj strani i uposlio Zakarića koji pogađa za 4:1 i kompletira hat-trick na današnjoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je Željezničar upisao ubjedljiv trijumf.

Iako je Sloboda pružila odličnu partiju pred svojim navijačima, Željezničar je bio nemilorsdan u realizaciji. Plavi su iskoristili slabosti bekova Slobode, a posebno Lazevskog koji nije briljirao na lijevom boku, te su na kraju sa četiri gola u mreži domaćih osigurali finale Kupa BiH.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Bravo za Zelju! Sa plasmanom Zeljeznicara u finale kupa, ostaje nada za FK Sarajevo da mogu nastupiti u Evropi sa cetvrtog mjesta.
19 2
Joge Poćeraj
PLAVI VOZ DOBAR SKROZ !!! tuzlaci ko tuzlaci, fukare ko fukare, nakon puno kurčenja vazda dobiju po njušci, na početku kolektivno kurčenje u 72.min kolektivni odlazak sa stadiona hahahahaha xd dobro su prosli ...
19 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi