Petrović: Sretan sam zbog Karića, uskoro potpisuje i lijevi bek

Pohvalio FK Seona i dočeku u subotu

Petrović: Sretan sam zbog Karića, uskoro potpisuje i lijevi bek

S. Mlaćo

Žestoko se radi na pripremama FK Radnik Bijeljina, a to je i sasvim očekivano kada se zna da je sve pod 'palicom' Slavka Petrovića.

Svjestan je Petrović da će sezona biti teška i da će samo oni najspremniji moći izdržati sve izazove. U subotu su Bijeljinci odigrali i duel protiv prvaka Druge lige Sjever FK Seona i slavili 3:1. Petrović je zadovoljan.

"Vidio se jedan veliki napredak u odnosu na utakmicu koju smo igrali sa našim juniorima. Sigurno sada poslije 15 dana rada možemo reći da je ekipa ušla u ozbiljniji ritam jer je pauza bila duga. Za vikend smo imali protivnika koji je u Drugoj ligi Sjever imao samo jedan remi i jedan poraz u sezoni. To je jako dobra ekipa, te da je u Prvoj ligi bila bi u vrhu. Zaista imaju jako dobar igački kadar", priča Petrović za SportSport.ba.

O klubu iz Seona nastavio je u hvalospjevima. Radnik je sjajno dočekan, a iskusnog stručnjaka oduševili su i uslovi na stadionu ambicioznog niželigaša, te se nada da će njegov klub u budućnosti imati priliku da uzvrati na isti način.

"Zaista fenomenalno smo primljeni. Ljudima treba odati počast za sve. Teren je bio top, svlačionice isto... Zaista jedno sjajno domaćinstvo i mi ćemo ih pozvati da dođu kod nas i da odigramo jednu prijateljsku utakmicu".

Iskusni Mahir Karić ostaje u Radniku i Petrović je sretan zbog toga.

"Sigurno sam sretan. Mislim da smo sa njim dobili ozbiljnog momka, profesionalca, dobrog igrača i sve vrijeme sam bio da se to završi. Imao je ponuda iz regiona, te BiH, ali potajno sam se nadao da će ostati. Svi znamo njegove ljudske i fudbalske kvalitete, te mi je drago što se vratio".

Odlaskom Slaviše Radovića, pozicija lijevog beka problem je za Radnik. Čini se da će uskoro i to biti riješeno.

"Nadam se da ćemo sutra ili prekosutra predstaviti lijevog beka. Riješili bi tako bolnu poziciju, a ostale su nam još dvije pozicije za konkurenciju. To je pozicija iza špica gdje je Đurić, te na desnom beku i tada bi kompletirali ekipu. U narednim danima to će biti riješeno".

Pakleno se radi, a tako će se i nastaviti.

"Danas je ponedjeljak, mi smo krenuli 19-og, a danas je šesti. Do sada smo uradili 28 treninga. Zaista se radilo ozbiljno, svaki dan po dva treninga. Subota su bile utakmice, a nedjelja regeneracija. I na Zlatiboru ćemo vrijedno raditi, lopta će biti u prvom planu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj Petroviću smo spomenuli koronavirus, a on je nogometašima Mladosti i treneru koji su pozitivni na koronavirus poželio brz oporavak. Smatra da bi eventualno odgađanje početka prvenstva bio veliki udarac za bh. nogomet.

"To bi bio pakleni problem. Pet mjeseci nemamo ozbiljne utakmice, a sada kada se digne formu, da se produži vandredno stanje ili da se prekida... Želim svim igračima Mladosti da se što prije oporave, ali svako slijedeće odgađanje bilo bi kobno za bh. nogomet", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef struke FK Radnik Bijeljina Slavko Petrović.

Top Komentari

_admirr.x
Svi smo se uvjerili u ljudkse kvalitete Mahira Karica dok je bio u Fk Sloboda i kad je otisao iz busa prije utakmice za Fk Podrinje janja.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi