Petrović: Sutra obećavam pravo ludilo

Selektor prezadovoljan

Petrović: Sutra obećavam pravo ludilo

Selektor bh. košarkaša Aco Petrović prezadovoljan je pobjedom nad Makedonijom, a najavio je pravo ludilo u utakmici protiv Litrvanije koja će odlučivati o prolazu u durgi krug.

"Po završetku utakmice sa Srbima, nakon završetka zadnje četvrtine rekao sam vam da je onaj pritisak koji nas je obavijao nestao. Danas smo odigrali brilijantno oba poluvremena, bili smo bolji za 25 poena. Ovo što su danas momci napravili, bez obzira što će se desiti sutra, nalazimo se tamo gdje želimo biti, da u zadnjoj utakmici odlučujemo o prolasku u drugi krug. Sad vam govorim o onom ludilu. Kada je došlo vrijeme istine, a to je zadnja četvrtina utakmice protiv Crne Gore kada smo igrali fantastičnu odbranu. Fali nam malo šuta, ali su istinski heroji igrači koji su ušutkali dvoranu. Kapa dolje momcima, obećavam sutra jedno ludilo u svakom smislu. Obećavam odbranu kao danas. Mi smo sada jedna ekipa koja je u transu i bez obzira da nam dođu i Lakersi imali bi izvjesne šanse za pobjedu. Za momke sam uvjeren da će pružiti najbolje, ne sjećam se da je iko ovako limitirao Makedoniju. Jedina naša pogreška je što nismo faulima zaustavili McCalebba. Sa ovakvom odbranom se rade prave stvari".

"Na turniru u Njemačkoj sam skrivao karte. Igrao sam samo zonu, kad njega nije bilo igrači smo čovjeka. Oduzelili smo sve u situacionoj igri danas, i pogledajte statistiku Gečevskog, nismo dozvolili da nam se ponovi Čekovski"; rekao je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.