Održana konferencija za medije

Petrović: U utakmicu ćemo morati ući s puno rizika

U Plavom salonu stadiona Grbavica održana je konferencija za medije pred sutrašnji meč polufinala Kupa BiH između FK Željezničar i NK Široki Brijeg. 

Tim povodom ispred FK Željezničar novinarima su se obratili trener Slavko Petrović i golman Vedran Kjosevski. I jedan i drugi su svjesni da će Plavima biti potreban maksimalan angažman svih igrača za pobjedu i prolaz u finale. 

"Iskoristio bih priliku da čestitam igračima što su osigurali plasman u Evropu i to pet kola prije kraja sezone. Možemo sa ponosom očekivati te utakmice u Evropi, poslije 13 godina na našem stadionu i nadam se da ćemo imati više uspjeha nego u prethodnim godinama", kazao je Petrović na samom početku i potom nastavio: 

"Protiv Širokog Brijega nas očekuje teška utakmica. Rezultat 1:0 je neugodan i mora se s puno rizika ući u utakmicu, a isto bi tako bilo i da je prva utakmica okončana bez golova. Nadam se da će moji igrači poslije ovolikog truda pokušati dati sve od sebe. Ako u sportu želiš imati uspjeh, to je presudno. Široki Brijeg je u zadnjoj prvenstvenoj utakmici odmarao kompletnu ekipu, što može biti prednost, ali i ne mora", kazao je Petrović.

Petrović protiv Širokog Brijega neće moći računati na nekoliko igrača.

"U polufinalu Kupa pravo nastupa nema nekoliko igrača, odnosno Stojanović, Hasanović, Bobić i Crnov, a njima se priključuje i kartonirani Stanić. Ipak, nadam se da ćemo ući u finale na kraju, a to bi bio veliki korak pred sljedeću utakmicu koja nas očekuje u Tuzli protiv Slobode."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Trener Željezničara je istakao i kako se za početnu postavu još uvijek nije odlučio, iako nije odbacio mogućnost da se među 11 igrača nađe Nikolić. 

Željezničar je, podsjetimo, u prvoj utakmici poražen rezultatom 1:0. Uzvrat se igra sutra s početkom u 18:00 sati na stadionu Grbavica. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi