Petrović: Vitez jednostavno moramo dobiti

Tuzlaci pod imperativom pobjede

Petrović: Vitez jednostavno moramo dobiti

M. Šljivak

Sloboda će u 15. kolu Premijer lige na Tušnju dočekati ekipu Viteza.

Tuzlacima su u ovom susretu neophodni bodovi, ali ni gosti iz Viteza neće doći sa bijelom zastavom, jer su i oni u veoma teškoj situaciji.

Slavko Petrović u ovaj meč ulazi pod imperativom pobjede

"Ovo je jedna od ključnih utakmica u ovom dijelu sezone. Na prijateljskoj utakmici protiv Cibalije neki fudbaleri su pokazali da posjeduju određeni kvalitet. Poslije Cibalije se radilo kvalitetno i atmosfera je bila jako dobra. Naš protivnik je ekipa koja je zadnja na tabeli, ali ne treba to da nas previše zanosi. Šest utakmica su izgubili po 1:0 i to treba da nam bude opomena za sutrašnji susret. Mislim da smo u ovoj utakmici favoriti. Moramo to pokazati na terenu, jer tri boda su nam prijeko potrebna u sutrašnjem susretu. Tri boda iz sutrašnjeg susreta nam mogu spasiti sezonu. Od svojih izabranika očekujem da daju sve od sebe, da pokažu da znaju da igraju fudbal i zabilježe pobjedu. Fino bi bilo otići na godišnji odmor sa pozitivnim mislima", rekao je Petrović.

Optimističan je pred sutrašnji duel protiv Viteza i Darko Todorović

"U jako teškoj smo situaciji i sutrašnja tri boda su nam neophodna. Nemamo puno izbora, osim pobjede u sutrašnjem susretu za mirniji nastavak sezone. Možda jedini problem će nam predstavljati težak teren, ali i to nam ne smije biti izgovor. Oni su dobra ekipa, ali mi moramo konačno biti pravi u sutrašnjem susretu. Sve osim pobjede bi bio neuspjeh", rekao je Todorović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Petrović još uvijek ne zna na koje igrače može računati. U prethodnom periodu je bilo dosta povreda, a veliki broj fudbalera je tek počeo trenirati.

Među njima su Aleksandar Lazevski, Anel Husić, Haris Mehmedagić, Amer Ordagić i Milan Ćulum, čiji je nastup protiv Viteza pod znakom pitanja.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije