Petrović zablistao u debiju: Imao sam tremu, pomogli su mi stariji igrači
FOTO: M.Sarajlić

Tek mu je 17 godina

Petrović zablistao u debiju: Imao sam tremu, pomogli su mi stariji igrači

Samir Mlaćo

Nije baš u bh. nogometu česta pojava da treneri protivničkog tima pohvale nekog nogometaša koji je bio na suprotnoj strani.

Ipak, izuzetaka ima, a takav se danas desio u Vitezu gdje su snage odmjerili Vitez i Olimpik. Bilo je 0:0, iako su oba tima imala nekoliko sjajnih šansi.

Sjajnu partiju u redovima Vitežana pružio je debitant Zvonimir Petrović koji je ovog ljeta pojačao ovaj klub. Petrović ima tek 17 godina, rođen je 11. decembra 2000. godine, a kada je napuštao teren u 82. minuti zaradio je ovacije cijelog stadiona.

"Ne znam šta da kažem... U početku sam imao malu tremu, ali iskusniji igrači poput Gačana, Bošnjaka, Ivičića su mi dali podršku kao i cijeli stručni štab. Napravio sam dvije-tri stopostotne šanse i zadovoljan sam svojom igrom. Mlada smo ekipa, ali iskreno se nadam da ćemo nastaviti istim ritmom. Zahvalio bih se i popularnim Vitezovima koji su nam dali veliku podršku sa tribina", kazao je Petrović za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da je duel protiv Olimpika bio zvanični debi Petrovića za seniorsku momčad u dosadašnjoj karijeri.

Petrović su već davno zapazili skauti Korone Kielce gdje je već boravio, ali on ističe da sada razmišlja samo o Vitezu i da iz susreta u susret pruža sve bolje partije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi