Počinje Prva liga FBiH: Jedno mjesto za Premijer ligu, pola lige strahuje od ispadanja

U subotu sedam susreta, jedan u nedjelju

Počinje Prva liga FBiH: Jedno mjesto za Premijer ligu, pola lige strahuje od ispadanja

S. Mlaćo

U subotu starta nova sezona Prve lige Federacije BiH. Sigurno je da će uzbuđenja neće nedostajati, a nadamo se kvalitetnom nogometu i što većoj posjeti publike, te naravno kvalitetnom suđenju.

Klubovi su doživjeli dosta promjena tokom ljetnog prelaznog roka, neki promijenili skoro cijeli tim, a dva najveća kandidata za prvo mjesto su FK Velež i FK Olimpik.

I jedni i drugi ne kriju svoje ambicije. Velež je u pripremnom periodu upisao dva poraza od premijerligaša Slobode i Mladosti te remi protiv Željezničara u prvoj pripremnoj utakmici, dok su kasnije Rođeni protiv nešto slabijih rivala bili ubjedljivi.

Ibro Rahimić ističe da je došlo vrijeme za povratak Veleža u Premijer ligu, a svakako problem može predstavljati veliko pritisak navijača koji sigurno neće imati strpljenja, te još koju sezonu sačekati da na svom stadionu gledaju duele protiv Zrinjskog, Sarajeva, Željezničara, Slobode, Krupe, Radnika, Širokog Brijega...

Olimpik u pripremnom periodu ne zna za poraz (četiri pobjede i dva remija). To jasno govori da su izabranici Dragana Radovića kvalitetno radili, te da će od prvog kola krenuti po osvajanje pobjedničkog trofeja i povratak u PL.

Na Otoci su se kvalitetno pojačali, Radović ima širok roster, a čelnici kluba iz dana u dan slažu kockice kako bi već od nove sezone Premijer lige Sarajevo i Željezničar dobili novog-starog gradskog rivala.

Teško je prognozirati ko bi se mogao upustiti u utrku sa Veležom i Olimpikom, ali očekivati je da bi to bar do određenog dijela sezone mogao biti ambiciozni kakanjski Rudar, Metalleghe iz Jajca te preporođeno NK Jedinstvo.

Velika bitka će se voditi na dnu tabele. Iz lige sigurno ispadaju četiri kluba, možda i pet, pa je od prvog kola očekivati mnogo uzbuđenja. Sredinu tabele priželjkuju u Orašju, Čapljini, Bratstvu, Zvijezdi, te TOŠK-u koji se mnogo pojačao, dok je već sada jasno da će borbu za opstanak vjerovatno voditi Bosna, Goražde, Igman, Novi Travnik, Slaven te Vitez.

Svim klubovima, trenerima, nogometašima i službenim licima želimo mnogo sreće u novoj sezoni, a publici da uživa u kvalitetnom nogometu uz fer i korektno navijanje.

Sezona starta sutra kada je na programu sedam utakmica, dok je jedan susret zakazan za nedjelju.

Parovi prvog kola nove sezone Prve lige Federacije BiH.

Subota:

HNK Čapljina - FK Velež

NK Jedinstvo - NK Bosna

NK Slaven - NK Novi Travnik

FK Rudar Kakanj - NK Metalleghe BSI

HNK Orašje - NK Zvijezda

NK Vitez - FK Olimpik

FK Igman - FK Goražde

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nedjelja:

NK TOŠK - NK Bratstvo

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
VELEZ MOSTAR
19 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi